Jelenlegi hely

"Beszédes fajnevek" alkotó pályázat

Pályázat típusa: alkotó pályázat
Korosztály: óvodás csoportok, általános iskolás és középiskolás tanulók számára
Beküldési határidő: 2021. május 7.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2021-ben is meghirdeti alkotópályázatát,

„Beszédes fajnevek” címmel óvodás csoportok, általános iskolás és középiskolás tanulók számára.

Várunk minden olyan szabadon választott technikával készült művet, amely egy olyan élőlényt mutat be, melynek a neve valamiképp máshogy is értelmezhető. Segítségül néhány példa: tündérfátyol, farkasalmalepke, vízi hídőr, rucaöröm, de még számos ilyen fajnevet sorolhatnánk. Lehetnek a beküldött művek karikatúrák, de akár komoly alkotások is, a lényeg, hogy ne a konkrét faj legyen ábrázolva, hanem egy olyan alkotás, melyből kitalálható, hogy milyen élőlényre is gondolt a készítő.  

Az alkotások mérete és anyaga tetszőlegesen választható.
Egyénileg és csoportban is dolgozhattok, de egy nevezőtől csak egy pályázatot fogadunk el.

Nevezni 4 kategóriában lehet:
I. óvodások
II. általános iskola alsó tagozatos tanulói
III. általános iskola felső tagozatos tanulói
IV.  középiskolás tanulók

Minden helyezést elért pályázó és családja egész napos kiránduláson vehet részt a Hortobágyon, vagy a Cégénydányádi Kastélyparkban, vagy a Tiszakürti Arborétumban. (Az utazást egyénileg kell megszervezni)

Beküldési határidő: 2021. május 7.

Eredményhirdetés: 2021. május 28.

Az eredményhirdetés email formájában valósul meg. A díjakat postai úton juttatjuk el.

Az alkotásokat postai úton várjuk. Cím: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 4024 Debrecen, Sumen u. 2.

A borítékra kérjük ráírni: Kizárólag sajátkezű felbontásra, Kati Sára részére - Alkotópályázat

Az alkotásokra kérjük, mindenki írja rá a nevét, az alkotás címét (megrajzolt faj neve), korát, kategóriáját, saját vagy a szülők elérhetőségét, a felkészítő pedagógusok nevét és elérhetőségét valamint az óvoda, iskola nevét és címét.

Bővebb információ kérhető: Kati Sára
Tel.: 30/849-3747
E-mail: katisara@hnp.hu

A felhívás részletei a mindenkori járványhelyzet függvényében változhatnak!

Forrás: www.hnp.hu/hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adtál már fel dísztáviratot?

Adtál már fel dísztáviratot?

Azt sem tudod, mi az, és képzeld, megszűnik! Búcsúzásképpen harminconvalahány év után újra adtam fel dísztáviratot. A retro érzést teljes mértékben megkaptam ... tanulság: postára csak humorérzékkel és hideg élelemmel menjen minden kalandvágyó a 21. században is.
Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőnek aggódnia kelljen

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőknek aggódnia kelljen – kütyüzés szakértői engedéllyel

Tavaly év tavasza óta, amikor megjelent a digitális tanítás, felerősödtek azok az aggodalmak, hogy a gyerekek rengeteg időt töltenek az online térben, és nemcsak tanulásra használják a számítógépet. Örök dilemma, hogy károsak vagy nem károsak a videojátékok, így összegyűjtöttem néhány érvet mellette és ellene.  Az alább felsoroltakat tudományos kutatások, kísérletek és szakemberek eredményei alapján is alátámasztom. - Dezsőfi Beatrix írása.
Víruskárok a gyermeklelkekben - óvodásoktól a tinédzserekig, mit okoznak a bezárások

Víruskárok a gyermeklelkekben - a lelkekben okozott kár nehezebben mérhető, de annál nagyobb!

Miközben éttermek, hotelek, és más cégek csuktak be vagy nyitottak ki az elmúlt időkben, a gyermeklelkek végig „tárva-nyitva maradtak”, és így könnyebben sérültek. Óvodásoktól tinédzserekig mindenki érintett ebben. Sokan a tinédzserekre gondolnának utoljára, pedig nekik aztán igazán fel van adva a lecke, hogyan találjanak párt maguknak, amikor minden a kevesebb érintkezésről szól. - Érthető módon a szerelmes pároktól valószínűleg a kevesebb érintkezés áll a legtávolabb. - Novák Ferenc írása.
Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére