Jelenlegi hely

Fehérvári Advent

Óvodák, iskolák, művészeti csoportok, civil szervezetek, egyházak és az önkormányzat idén is együtt készülnek a szeretet ünnepére:

a Fehérvári Advent programsorozat keretében koncertek, különféle kulturális programok várják az érdeklődőket, de megnyitja kapuit a püspöki palota adventi udvara és bemutatkozik a megújult belvárosi díszkivilágítás is.

Az önkormányzat pénteki közleménye idézi Spányi Antal megyés p...üspököt, aki hangsúlyozta: sok ember vágyik arra, hogy a karácsony ne csak egy ó program legyen, hanem valóban a családi szeretet megtapasztalása.

Cser-Palkovics András polgármester szerint minden adott lesz ahhoz a belvárosban, hogy a családok, a barátok megállhassanak, beszélgessenek, és lélekben fel tudjanak készülni karácsonyra.

A püspöki palota kertjében jövő szombaton nyílik meg a hagyományos Adventi udvar, ahol megtekinthető lesz az ember nagyságú bábukból készített betlehem, valamint a családok adventi koszorúja, amelynek első gyertyáját ugyanezen a napon gyújtják meg. Az ünnepi díszkivilágítást a megújuló adventi fényekkel és térinstallációkkal másnap kapcsolja fel a polgármester az I. Adventi Jótékonysági Futás tizenkét év alatti nyertesével.

A belvárosban két helyen - a Városház téren és a Hotel Magyar Király előtti téren - előadások, koncertek, zenés műsorok várják a látogatókat a hét minden napján. Hétköznaponként a gyermekek kedveskednek karácsonyi műsorukkal a látogatóknak, pénteken, szombaton és vasárnap esténként pedig a felnőtteké a színpad. Fellép többek mellett a Kodolányi János Főiskola előadóművész szakának hallgatói, a Fehérvár Hangja énekesei, Gájer Bálint, a Spoon21, Fehér Adrienn és Jónás Andrea, Szinetár Dóra, a Duola, a Gáspár Szilvi Jazz Band, Csemer Boglárka, a Margaret Island, Kökény Attila, Wolf Kati, a Tátrai Tibor-Szűcs Antal Gábor Latin Duó, Radics Gigi, a Kelemen Angelika Jazz Quartet, Cserpes Laura és a Pythagoras.

Szombat és vasárnap délutánonként is színes programok várják a gyermekeket és szüleiket, hiszen a Levendula Játszóház és Alkotóműhely, a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület, valamint a Fehérvári Kézművesek Egyesülete családi foglalkoztatókat tart a Hiemer-házban.

forrás: MTI

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére