Jelenlegi hely

Családvédelmi Szolgálat - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Mátyás király krt 13.
Telefon: 22/511-720, 22/314-090
Email: antsz.szfvar@kdr.antsz.hu

Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete Családvédelmi Szolgálat. (Nem azonos a Családsegítő Szolgálattal!)

A Családvédelmi Szolgálat a Magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény alapján oktatási intézményekben és azon kívül szervezi a családtervezéssel kapcsolatos ismeretek terjesztését, az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén a terhességmegszakítás a Családvédelmi Szolgálatnál kérelmezhető.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 -12:00 és 13:00 -15:30
Péntek: 9.00-13.00

A tanácsadások előjegyzés alapján működnek. Időpontot hétköznap 8.00 - 9.00 között lehet kérni a 22/511-720-as telefonszámon.

"Tisztelt Hölgyem / Uram!

Ha Önöket a várandós állapot olyan súlyos válsághelyzetbe hozta, hogy a terhesség megszakítását mérlegelik, forduljanak bizalommal a Családvédelmi Szolgálathoz. Nálunk meghallgatásra, megnyugtatásra, támogatásra, információra számíthatnak annak érdekében, hogy a válsághelyzet megoldására Önökkel együtt pszichés, orvosi, szociális és egyéb támogatási lehetőségeket találjunk.

A tanácsadáson nyugodt körülmények között átgondolhatják a helyzetet, a válságot előidéző tényezőket és azok megoldásának lehetőségeit. Ennek érdekében kapnak tájékoztatást a támogatást nyújtó állami és civil szervezetektől, a rászorultságtól függő pénzbeli, természetbeni és a gyermekek után járó ellátásokról és az örökbeadás lehetőségéről.

A tanácsadás minimum kétszeri megjelenést igényel, melyre - ha lehet - az apa és az anya együtt jöjjön el. Kérjük, ne hamarkodják el a felelős döntést! Előfordulhat, hogy több beszélgetésre van szükség, melyre biztosítunk lehetőséget.

Ha Önök mégis úgy döntenek, hogy a szülői szerepet nem tudják vállalni és az örökbeadás lehetőségével sem kívánnak élni, akkor legkorábban az első megjelenést követő harmadik napon kérhetik a terhességmegszakítást. Ez esetben információt kapnak annak körülményeiről, a testi és lelki rizikó tényezőiről, az utógondozás lehetőségeiről, valamint a fogamzásgátlás személyre szóló módszereiről.

A beavatkozásig még bárki megváltoztathatja a döntését!

Tekintettel arra, hogy komoly döntés előkészítéséről van szó, a tanácsadás időtartama legalább 30-40 percet vesz igénybe és előfordulhat, hogy valamennyit várakoznia kell. Ezért kérjük, hogy kiskorú gyermekét ne hozza magával.

Megértését köszönjük."
Felelős kiadó: Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére