Jelenlegi hely

Biciklizz az égben!

Új fejlesztés indul Balassagyarmaton, a Nyírjes nevű üdülőterületen, ahol az égi biciklispálya (skybike) lesz a fő attrakció, de ezen kívül víziszínpad, mesepark, látogatóközpont, lombkorona sétány és függőhíd is épül.

A Nyírjes Balassagyarmat népszerű üdülőterülete, a szép természetvédelmi területen hat mesterséges tó, füvészkert és vadaspark is található. A Nyírjes Turisztikai Központ fejlesztésének keretén belül 2020-ban újdonságokkal gyarapodik a hely.

Mesepark, lombkorona sétány, látogatóközpont

Víziszínpad, mesepark, játszóház kialakítása mellett helyreállítják a meglévő sétaösvényeket is, amelyeket a kerékpárosok is használhatnak majd. Ezek közösségi térként is működnek majd és nyári táborok szervezésére is alkalmasak tesznek.

A beruházás fő eleme a közösségi látogatóközpont lesz, amelyet az egyik tó partján alakítanak ki, a mai csónakház helyén. Ezt a részt több irányból is megközelíthetik majd a látogatók. A játszóháztól egy lombkorona sétány és függőhíd vezet majd a központhoz, ahol bisztrót nyitnak és egész évben várják a vendégeket. Emellett kilátót építenek, valamint pihenőhely is lesz a kerékpárosoknak.

Skybike

A legizgalmasabb attrakció az égi biciklispálya (skybike), amihez kétszáz méter hosszú drótkötélpályát építenek, és ezen a drótpályán lábbal hajtott függő kerékpárral tehetik majd meg a 400 méteres tó és erdő feletti kört.

A tervezett fejlesztések várhatóan 2020-ban valósulnak meg.

Forrás: turizmus.com

- Budapestimami -

Partnereink