Jelenlegi hely

Hegedűs Judit

Hegedűs Juditnak hívnak, védőnőként dolgozom. Elsősorban az anyukáknak és a babáknak szeretnék segíteni tudásommal, tapasztalataimmal, ismereteimmel, hogy minél örömtelibben és gondtalanabbul élvezzék az együtt töltött időt az élet fogantatásától az iskolakezdésig.

A fórumon feltett kérdésekre 5 munkanapon belül válaszolok.

Hegedűs Judit

Hegedűs Judit védőnőhöz 2015. júliusa előtt érkezett kérdéseket és azokra adott válaszokat itt olvashatod >>

Hozzászólások

Szép napot!

olyan kérdésem lenne hogy Kisfiam január 8.-án múlt 2 hónapos. Születése után narancsárgás pirosas foltot vettem észre a pelenkájában. A kórházban mondták h ez előfordul. Hogy mitől azt nem mondták. Ma reggel megint észrevettem ilyen narancssárgás foltot. Mi lehet ez? Eléggé aggaszt...

Kedves Édesanya!

Valószínűleg a vizelettel ürülő kristályok okozzák az elszíneződést. Az újszülötteknél gyakran előforduló jelenségről van szó. Később már csak ritkán figyelhető meg. Gyermekorvossal egyeztetve egy vizelet vizsgálatot lehet, hogy érdemes lenne végeztetni. 

üdvözlettel: Hegedüs Judit

Hétfőn voltam az előadásokon a szabad művelődési házában.olyankerdesem lenne hogy a Fehérvári kórházban a szülészeten mikor lehet megnézed szülés előtt, mondtad hétfőn de elfelejtettem???? Léci írd meg!!meg hogy ingyenes -e????

Szia! 

 

 

Minden szerdán 2  órára kell a szülészet elé menni és majd kijön egy szúlésznő aki tartja  aszülőszoba látogatást.Ingyenes. 

 

Üdv:  Judit

Kedves Judit!

14 hetes terhes vagyok és ma ettem egy mákos rétes. És az ismerőseim rámszóltak hogy terhesen ezt nem szabadott volna. Igaz ez? A terhesség alatt a mák tiltólistán van? Ugye nem tettem kárt a babának?

Kedves Kismama! 

Ne aggódjon, a mák nem szerepel a tiltó listán, nyugodtan ehet mákos ételeket. Nem okoz semmiféle problémát a babánál sem. Az olajos magvak tele vannak hasznos ásványianyagokkal ami pl a vérképzéshez nagyon fontos. Így nyugodtan fogyasztathatóak.  Esetleg haspuffadást okozhat a mák, de ez inkább csak önnek okozhat átmeneti kényelmetlenséget. 

Üdvözlettel: Hegedüs Judit

 

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszát

Kedves Judit! Érdeklődnék hogy mostanában indul-e Fehérváron szülésfelkészítő tanfolyam. Önt ajánlották, hogy Ön szokott indítani, továbbá annyi információm van még hogy most éppen folyamatban volt egy s ősszel lesz a következő. Ebben kérnék segítséget. Októberben fogok szülni és mindenképp szeretnék részt venni egy ilyen tanfolyamon! Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Katalin

Kedves Katalin! 

 

 

A következő tanfolyam augusztus 28-án hétfőn kezdődik,  16 órakor és 18 óráig tart. A Szabadművelődés Házában ( Fürdősor 3). 6 egymást követő hétfőn találkozunk.  Beszélünk a szülésről, vajúdásról.  Mivel tudunk magunknak segíteni a vajúdás  során.  Kispapák szerepéről. Tanulunk légzőgyakorlatot, relaxációt.  Felkészülünk a szoptatásra és az újszülött fogadására is. jelentkezni lehet a 20-2986120-as telefonszámon. 

Üdvözlettel:  Hegedüs Judit

Partnereink