Jelenlegi hely

Pápai Katalin

Pápai Katalin, logopédus. Akikkel foglalkozom: három éves kortól felnőttekig, a következők szerint:
- megkésett beszédfejlődés
- fejlődési diszfázia
- pöszeség
- beszédészlelési és beszédmegértési zavarok
- diszlexia, diszgráfia
- autisták nyelv- és beszédfejlesztése
- afázia

A főbb végzettségeim: szakvizsgázott logopédus, pszichopedagógus, speciális szakpedagógus

Akikkel foglalkozom: három éves kortól felnőttekig, a következők szerint:
- megkésett beszédfejlődés
- fejlődési diszfázia
- pöszeség
- beszédészlelési és beszédmegértési zavarok
- diszlexia, diszgráfia
- autisták nyelv- és beszédfejlesztése
- afázia

A fent leírtakkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre itt a fórum keretében 7 munkanapon belül válaszolok.
A magánrendelésemre telefonon keresztül tudnak a szülők bejelentkezni a következő számon: 06/20- 423-79-33

Pápai Katalin logopédushoz 2015. júliusa előtt érkezett kérdéseket és azokra adott válaszokat itt olvashatod >>

Hozzászólások

Kedves Kati! Ismeretségi körödben van olyan logopédus aki bábterapeuta ill.bábterápiás módszerrel dolgozik???Lányom e témában írja szakdolgozatát tanári javaslatra és kicsit megrekedt a témában.Óvodában is méltatlanul "mostoha gyerek "a báb .Én személyszerint nem is hallottam ilyen szakos logopédusról.Köszönöm.:-9

 

Kedves Erika!

Sajnos nincsen ilyen ismerősöm. Próbáld megkérdezni a Kollégákat (Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézménye)!

Üdvözlettel: Pápai Katalin

Tisztelt  Pápai Katalin!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy kislányom 32 Hónapos és csak egy két szót mond " Anya Apa, Vau" azt szeretném kérdezni, hogy mit tanácsol, a  hallásával, nincs próbléma. Mindent megért csak  nem beszél. próbáltam önnel telefonon kapcsolatba kerülni csak sajnos nem értem el.

Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Gabriella

 

Tisztelt Gabriella!

Feltétlenül forduljon szakemberhez! A "hallásával nincs probléma" azt jelenti, hogy a fül-orr-gége szakorvos az orrmanduláját, fülét is megnézte, vagy csak audiometriás vizsgálat történt, esetleg a védőnő végzett játékos hallásvizsgálatot? Többet kell tudnom, tudnunk a gyermekről, élőben látni, hallani, megfigyelni ahhoz, hogy korrekt diagnózist tudjunk felállítani. Kérem, hogy telefonon próbálkozzon többször kapcsolatot teremteni, vagy a Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézménye - Korai Fejlesztő (Székesfehérvár, Palotai út 52.) címen jelentkezzenek be tanácsadásra!

Tisztelettel: Pápai Katalin 

Jónapot !

  Az "R" hang  szóban való megjelnítéssel van gondom maga a nyelvem megtudom pörgetni  ,  nagyon zavar  .Ahol élek  nem ér rá a logopédus és szeretném ezt a beszédhibámat  helyrehozni  ebben szeretnék tanácsot illetve segítséget kérni . 

 

Válaszát előre köszönöm : Rózsa Diána

Kedves Diána!

Az "r" hang rögzítéséhez és automatizálásához mindenképpen logopédus segítsége szükséges, amely személyes konzultációt és tanácsadást jelent.

Tisztelettel: Pápai Katalin

 

Köszönöm szépen a válaszát .  Szeptemberben   felkereshetem akkor ?

Köszönettel : Diána

Kedves Katalin!

Azzal a kéréssel fordulnék Önhöz, hogy kérem szépen segítsen nekem az "r" hang helyes kiejtésének elsajátításában, mert igen zavaró, hogy még mindig helytelenül képzem. Szeretnék kérni egy email címet amiben részletesebben írnék a problémáról. Válaszát előre is köszönöm.

Üdv: Patrik

Szép jó napot kívánok. Kisfiam 27 hónapos. Nagyon kevés szót mond (mámmá, pipi, bibi, hess, vau, nem) illetve pár állathangot utánoz. Mindent megért első szóra. Az utasításokat vegre hajtja ügyesen. Ha kérdezem bólogat vagy mondja hogy nem. Legfőképpen mutogatással kommunikál. Nyár elején volt egy kissebb ugrás amimor elkezdte ezeket mo dogatni amiket felsoroltam de most megint van egy szünet. Hogyan tudnám kicsit jobban segíteni a beszédben? Sokat mesélek mondókázok neki, dumálok neki egesz nap, sokszor csinalok ugy mintha nem.érteném mit akar. De ezen kìvül még lehet valahogy fejleszteni? Mikor érdemes szakemberhez fordulni? Esetleg van rá lehetőség egy személyes konzultációra vagy várjak mìg 3 éves lesz? Válaszat előre is köszönöm. Anita

Kedves Anita!

Nagyon jó, hogy a picurnak van beszédkésztetése. Helyesen teszi, hogy rengeteg szóbeli játékkal, versekkel stb. motiválja, segíti. Ezek az "időszakos stagnálások" miatt érdemes lenne egyszer logopédussal megnézetni a gyermeket, melynek helye és módja: Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézménye Palotai úti Telephely, tel: 22/331-034 (korai fejlesztő központ). Telefonon bejelentkezik és kap egy találkozási időpontot, a konzultáció itt ingyenes. A találkozóra érdemes elvinni a gyermek kiskönyvét, védőnői státuszpapírját, esetleges műtéti-orvosi dokumentációit.

Üdvözlettel:

Pápai Katalin

Kedves Katalin!

Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy fogszabályzó szakorvosom kérte keressek fel egy logopédust, mert nyelvlökéses nyelésem van és ebben tudna e segíteni? Foglalkozik ilyen problémával is?

Köszönettel: Boglárka

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére