Jelenlegi hely

MICIMACKÓ LECKÉJE

Én mindig úgy jutok el oda ahová tartok, hogy távolodom onnan ahol vagyok.
(Micimackó – Barátom Róbert Gida film)
Ugye milyen egyszerű? Pedig cseppet sem könnyű kivitelezni ezt itt, a nagybetűsben.


 

Oh, de hány és hány célkitűző tervező gyakorlaton vagyok már túl!


Hányszor és hányféleképpen fogalmaztam meg, hogy hová szeretnék eljutni…

És persze haladtam is, de nem úgy ahogy szerettem volna. Nem voltam elégedett a tempóval. Egy idő után szinte éreztem a nehezéket magamon, de nem tudtam, hogy mi az, hogy került oda, és mit kezdhetnék vele. Akkor még nem tudtam, hogy ez a nehezék a hitrendszerem, és cseppet sem könnyű megszabadulni tőle.

Élettapasztalatnak hívjuk, de sokszor nem is a mi saját tapasztalatunk, hanem jó szándékú szüleink, nevelőink adták tovább az örökölt ősi meggyőződésüket. Arról, hogy milyen a világ, mire vagyunk képesek, hol vannak a határok, korlátok, mit tehetünk, és nem tehetünk, és még sorolhatnám.

Hevesen bólogatunk a mondásra, mely szerint „lehetetlennek tűnt a dolog egészen addig, amíg nem jött valaki, aki ezt nem tudta, és megcsinálta”.

„Milyen igaz” - mondogatjuk, aztán beleütközünk a saját korlátainkba, amikről nem is tudjuk, hogy léteznek, mert nem korlátnak hívjuk őket, hanem valóságnak, meggyőződésnek. Arról, hogy milyen a mozgásunk, a tánc-, vagy zenei tudásunk, nyelvérzékünk stb. És még ennél is veszélyesebb az a „tapasztalat” ami azt határozza meg, hogy mennyire tartod magad értékesnek, hol van a plafon ameddig álmodni mersz, hogy mit hiszel szerelemről, boldogságról, pénzről, az előtted álló lehetőségekről.


Ha úgy tűnik Te is körbe -körbe jársz, figyeld meg, és füleld le a belső rádiód, a fejedben sutyorgó hangot!

Mekkora pórázon tart lehetőségek tekintetében?  
Mit állít rólad?

Figyeld meg, mit mondogat arról, hogy hová, meddig fejlődhetsz, mire vagy képes, mennyire lehetsz sikeres. 
Vizsgáld meg, hogy mennyire engeded magad boldognak lenni, mennyire mered élvezni a jó pillanatokat. 

Sok-sok tényként kezelt állításról derül ki, ha mögé nézünk, hogy valójában vélemények, csak olyan sokszor hallottuk őket, hogy már eszünkbe sem jut megkérdőjelezni őket. Coaching folyamatokban mindig nagyon felszabadítóak, örömtelik azok a pillantok, amikor a coachee ráébred, hogy az őt gúzsba kötő tény, csupán vélemény, semmi bizonyíték nincs rá. Imádom látni ilyenkor a megkönnyebbülést, a csodálkozást, hisz tudom, hogy aki megszabadult egy nehezéktől, még lendületesebben haladhat az álmai felé.

Mi történik azután, hogy  nyakon csíptük a téves hiedelmet?

Kitaláljuk, megkeressük, hogy mi az a nyitott, befogadó meggyőződés, ami  minket szolgál. Milyennek szeretnénk látni az életünket, a lehetőségeinket, önmagunkat. Elképzeljük, hogy milyen lenne az életünk az új meggyőződésekkel, elkezdjük  „beírni a tudatalattiba” ezeket a képeket és szép lassan elkezdünk távolodni a gátló hitrendszertől, és közeledni egy falszabadult, kiteljesedett élet felé.

Lassan, mert zsigerből, nyomás alatt, stresszben, automatikusan a régi rutin, a régi meggyőződés kerül elő, és ilyenkor szinte az elejéről is  kezdhetjük a folyamatot.

Sziszifuszi? Az!

Megéri? Feltétlen!

Hisz ahhoz, hogy eljuss oda ahová szeretnél, el kell távolodnod attól, ahol vagy.

Ezt a világ legbölcsebb medvéje már tudja smiley Ideje hogy belássuk mi is!

Ui: Ha beláttad, de nem tudod hol kezd: iratkozz fel a díjmentes heti megerősítéseimre. 7 héten át egy egy rövid levélben megmutatom hogy csinálom, és ajánlok olyan erőteljes megerősítéseket, ami nekem, és a legtöbb ügyfelemnek is beváltak.

Itt az idő, hogy valóban tégy is Magadért! Soha nincs tökéletesebb pillanat, mint a most!

Itt tudsz feliratkozni:

http://gocoaching.hu/legjobb-onmagad/


Garai Orsi 
kvalifikált life és business coach, vállalkozói coach

Tudom, milyen pusztítóan fájdalmas érzés, ha úgy érzed nem vagy elég jó, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak, bezzeg mások... Milyen fél éjszaka a belső kritikusod zakatolását hallgatni, elbukottnak érezni Magad, és az elmulasztott lehetőségeken, a kihagyott alkalmakon vívódni. De azt is tudom, hogy ez a folyamat megfordítható, hogy kitartó munkával feloldható. Hogy meg lehet bocsájtani a tökéletlenséget, és meg lehet tanulni szeretni, és elfogadni magunkat, lazán, könnyedén, örömmel létezni...

Abban segíthetek, hogy utat találjatok a laza, vagány, kiegyensúlyozott lét felé. Segítek, hogy elmozduljatok a holtpontról, bátran és a legjobb módon döntsetek ha szükséges, fejlődjetek és kiteljesítsétek legjobb önmagatokat (az élet minden területén).

A közös munka során jobban megismered magad, magabiztosabb leszel. Nő az önbecsülésed, tovább erősödsz, hogy akár vállalkozóként, akár társként, vagy épp anyaként a legjobb Önmagad lehess!

ISTEN HOZOTT AJÁNDÉKOMAT, egy inspirációs ebookot Töltsd le innen:

http://gocoaching.hu/ragyogo-en/

ÖRÜLÖK, HOGY TALÁLKOZTUNK!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére