Jelenlegi hely

Ezért javasolt középiskolában is hangszeren tanulni!

A zeneoktatás fontossága már általános iskolás korban egyre jobban előtérbe kerül. A középiskolákban azonban egyre kevesebb lehetőség nyílik az órákon való részvételre, ezért sajnos marad a magán úton történő tanulás. A diákok fejlődésére és életminőségére is nagy hatással van a zene, amelyre nekünk szülőknek oda kell figyelnünk.


kép forrása: canva

A legfontosabb ok

A hangszeren való tanulás segíthet a diákok muzikalitásának és képességeiknek a fejlesztésében. A ritmusérzék, a zenei képességek mind-mind előtörnek, ha hangszeren játszik egy diák. Rendszeres gyakorlással és a kihívásokkal való szembesülés után javul a technikájuk és egyre jobban ráéreznek arra, hogy miként tudják a legjobban kihasználni a hangszerükben rejlő lehetőségeket.

A hangszerek fejlesztik a kognitív képességeket és a memóriát

A hangszereken való játék és az oktatás pozitív hatással van az agy fejlődésére, fejleszti a memóriát, elősegíti a koncentrációt és megtanítja a gyerekeket arra, hogy a problémákat sokkal könnyebben oldják meg. A különféle darabok megtanulása, memorizálása növeli az agyi teljesítményt, amely sokszor komoly kihívást is jelenthet. A képzések során fejlődik az analitikus gondolkodás, valamint a számtani készségek is erősödnek és a tanulás arra ösztönzi őket, hogy legyenek kitartóak és szorgalmasak, hiszen a fejlődéshez folyamatos gyakorlásra van szükség.

Szociális előnyei is vannak a zenetanulásnak

Amikor a tanulásról van szó, akkor nagy valószínűséggel az órákon több diák is jelen van. Ha egy zenekarban többen játsszanak, akkor egyfajta együttműködés valósul meg a gyerekek között.  Megtanulják, hogy miként viselkedjenek egy közösségben, hogyan játszanak úgy, hogy az mindenkinek megfelelő legyen, elsajátítják a csapatszellemet. A zene összeköti az embereket és segít kialakítani, az akár életre szóló barátságokat is.

Fejleszti a kreativitást

A zenélés során szabadon kifejezhetik magukat és lehetőségük nyílik arra, hogy saját dalt komponáljanak, improvizáljanak és egyedi hangzásokat hozzanak létre, ez pedig segíthet a diákok kreatív oldalának kibontakoztatásában. Ehhez nagyon fontos, hogy még időben beszerezzük például a klasszikus gitárt, amely tökéletes lehet egy kezdő számára. Hangszerbolt Budapest több pontján is elérhető, valamint a vidéki üzletek kínálatát sem árt áttekinteni.

Segít a stressz kezelésében

A diákok gyakorta szembesülnek stresszesebb helyzetekkel, mint például egy vizsga vagy egy dolgozat. A zene és a hangszereken való játék lehetőséget nyújt nekik abban, hogy ezt a stresszes állapotot csökkentsék, hiszen a zeneórák alatt nem nagyon van idejük más dolgokkal foglalkozni, szinte elfelejtik a mindennapi problémákat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére