Jelenlegi hely

Ezért javasolt középiskolában is hangszeren tanulni!

A zeneoktatás fontossága már általános iskolás korban egyre jobban előtérbe kerül. A középiskolákban azonban egyre kevesebb lehetőség nyílik az órákon való részvételre, ezért sajnos marad a magán úton történő tanulás. A diákok fejlődésére és életminőségére is nagy hatással van a zene, amelyre nekünk szülőknek oda kell figyelnünk.


kép forrása: canva

A legfontosabb ok

A hangszeren való tanulás segíthet a diákok muzikalitásának és képességeiknek a fejlesztésében. A ritmusérzék, a zenei képességek mind-mind előtörnek, ha hangszeren játszik egy diák. Rendszeres gyakorlással és a kihívásokkal való szembesülés után javul a technikájuk és egyre jobban ráéreznek arra, hogy miként tudják a legjobban kihasználni a hangszerükben rejlő lehetőségeket.

A hangszerek fejlesztik a kognitív képességeket és a memóriát

A hangszereken való játék és az oktatás pozitív hatással van az agy fejlődésére, fejleszti a memóriát, elősegíti a koncentrációt és megtanítja a gyerekeket arra, hogy a problémákat sokkal könnyebben oldják meg. A különféle darabok megtanulása, memorizálása növeli az agyi teljesítményt, amely sokszor komoly kihívást is jelenthet. A képzések során fejlődik az analitikus gondolkodás, valamint a számtani készségek is erősödnek és a tanulás arra ösztönzi őket, hogy legyenek kitartóak és szorgalmasak, hiszen a fejlődéshez folyamatos gyakorlásra van szükség.

Szociális előnyei is vannak a zenetanulásnak

Amikor a tanulásról van szó, akkor nagy valószínűséggel az órákon több diák is jelen van. Ha egy zenekarban többen játsszanak, akkor egyfajta együttműködés valósul meg a gyerekek között.  Megtanulják, hogy miként viselkedjenek egy közösségben, hogyan játszanak úgy, hogy az mindenkinek megfelelő legyen, elsajátítják a csapatszellemet. A zene összeköti az embereket és segít kialakítani, az akár életre szóló barátságokat is.

Fejleszti a kreativitást

A zenélés során szabadon kifejezhetik magukat és lehetőségük nyílik arra, hogy saját dalt komponáljanak, improvizáljanak és egyedi hangzásokat hozzanak létre, ez pedig segíthet a diákok kreatív oldalának kibontakoztatásában. Ehhez nagyon fontos, hogy még időben beszerezzük például a klasszikus gitárt, amely tökéletes lehet egy kezdő számára. Hangszerbolt Budapest több pontján is elérhető, valamint a vidéki üzletek kínálatát sem árt áttekinteni.

Segít a stressz kezelésében

A diákok gyakorta szembesülnek stresszesebb helyzetekkel, mint például egy vizsga vagy egy dolgozat. A zene és a hangszereken való játék lehetőséget nyújt nekik abban, hogy ezt a stresszes állapotot csökkentsék, hiszen a zeneórák alatt nem nagyon van idejük más dolgokkal foglalkozni, szinte elfelejtik a mindennapi problémákat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére