Jelenlegi hely

Startol a 21. századi Ki mit tud! Indul a KultCAMP Középiskolás tehetségkutató

Ki lesz a Z generáció Kovács Katija? Ki lesz a tábor ásza? AKultCamp tehetségkutató, és a Déryné Program lehetőséget ad a közoktatásban tanuló diákok számára megmutatni tehetségüket egy új tehetségkutató versenyen.

Töltsd fel előadásod, csak rád vár a legmenőbb nyári kulturális kaland!

Bármilyen előadással lehet nevezni, amivel a jelentkező megmutatja tehetségét. Egyénileg és csoportosan is lehetőség van nevezésre.

Miben nevezzek?

A nevezési kategóriák:

  • ének
  • zene
  • prózai megjelenés
  • dráma és színházművészet (többek között: monodráma, társulati előadás, bábjáték)
  • tánc és mozgásművészet (többek között: klasszikus-, kortárs-, néptánc, modern műfajok, pantomim)

A pályázó(k)nak el kell készíteni egy maximum 5 perces videót, amelyet a szervező által biztosított felületen keresztül fel kell tölteni. A videóban be kell mutatni a nevezőt/nevező csapatot és magát a produkciót is.

középdöntőbe minden olyan alkotás bekerül, amely megfelel a nevezési és a közösségi alapelveknek. A középdöntőből kategóriánként legfeljebb 10-10 pályamunka kerül a döntőbe.

döntőbe jutottak részt vehetnek a KultCamp elnevezésű táborban, amelyet 2023. július 22-én, a Déryné Fesztivál rendezvény program elemeként tartunk meg a Rákóczi táborban.

A középdöntőt követően a szavazók egy online felületen adhatják le szavazataikat a döntőbe jutott produkciókra. Egy regisztrációval egy érvényes szavazat leadása lehetséges.

A döntősök döntőben bemutatott előadásait szakmai zsűri is véleményezi, majd a felállított sorrend alapján díjazásban részesülnek. A döntősök előadásaira leadott közönségszavazatokból legtöbbet kapó produkciók kapják az adott kategória közönségdíját. Kategóriánként egy szakmai és egy közönségdíjas kerül kiválasztásra.

A szervezők megtérítik a vidékről érkező döntősök utazási és szállásköltségét.

A pályázók köre

Minden magyar közintézményben tanuló diák, aki hallgatói jogviszonnyal (aktív vagy passzív) rendelkezik. Az egy csapatban induló versenyzők minden tagjának rendelkeznie kell hallgatói jogviszonnyal.

Díjazás

Részvétel a Rákóczi táborban a Déryné Fesztivál keretein belül.
Hangtechnikai eszközök, vásárlási utalványok.
A kategóriánként fellépési lehetőség legfeljebb kettő hazai könnyűzenei, kulturális fesztiválra a 2023/2024-es szezonban.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére