Jelenlegi hely

Közel félezer jelölés érkezett idén az Aranyanyu Díjra

A tavalyinál is több Aranyanyura érkezett ajánlás 2012-ben: közel félezer köztünk élő hősnőt ajánlottak a Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub által életre hívott elismerésre.

Október 10-ig lehetett rövid, személyes történettel pályázni. Fáradhatatlan ápolónőket, a tanítványaikért élő tanárnőket, fogyatékkal élő gyermekekért küzdő orvosnőt és lehetetlent nem ismerő gyógypedagógusokat ajánlottak a díjra.

Három kategóriában hirdették meg a kezdeményezést: orvosnőket, pedagógusnőket és egészségügyi szakdolgozókat lehetett jelölni. Összesen 12 döntőst választ ki a zsűri, amelynek tagjai: Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, orvos; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Kriston Andrea, az Intimtorna módszer kidolgozója, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő és Rácz Zsuzsa író.


 

A döntősökre november 12-től lehet majd az interneten szavazni. Kategóriánként két díjat osztanak ki, az egyikről a közönség, a másikról a zsűri dönt. A díjazottak az Aranyanyu-szobrocska mellé 200 ezer forint pénzjutalmat is kapnak. Az elismeréseket november 30-án adják át.

„Ha történetesen egy ufó olvashatná a beérkezett több száz jelölést ezekről a fantasztikus nőkről, irigykedve állapítaná meg, hogy a létező világok legjobbikát teremtettük meg: önzetlen és odaadó emberekből áll. Már önmagában az ajánlásokat olvasni is gyógyír a léleknek. Akárcsak tavaly, idén is nehéz dolga lesz a zsűrinek és a szavazóknak, mert csupa kiváló jelölt közül kell majd kiválasztaniuk a legjobbakat.” – mondta Rácz Zsuzsa író, a díj megálmodója.

Az Aranyanyu Díj létrehozásának célja a nők társadalmi megbecsültségének növelése, és az, hogy felhívja a figyelmet az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nők munkájának nélkülözhetetlen voltára.

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan munka napját áprilisban ünnepeljük, persze ez egy olyan ünnep, amit általában elfelejtünk, vagy inkább nem is tudunk róla. De mi is az a láthatatlan munka? Ha nagyon röviden akarnám megfogalmazni, akkor mindaz a munka, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem.
Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Két cuki nyuszit hoztunk a húsvéti asztal díszítéséhez.
Fűszernövények tavasztól őszig

Fűszernövények tavasztól őszig

A fűszernövények használata a konyhában reneszánszát éli. Régen – és sok helyen ma is – megtalálhatók a kiskertekben vagy cserepekben az erkélyeken, teraszokon.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére