Jelenlegi hely

CSIGA-BIGA TANODA: Óvoda-iskola átmenetet segítő programsorozat Seregélyesen

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola „Csiga-Biga Tanoda” címmel ingyenes óvoda-iskola átmenetet segítő programsorozatot szervez nagycsoportos óvodások részére.

A május közepéig tartó program február 3-án kezdődik. A foglalkozásokat szerda délutánonként 16 és 17 óra között tartjuk.

A kiscsoportos foglalkozások színes palettáján képesség-, mozgás- és logikafejlesztő játékok, néptánc, zene, német nyelvi játékok, a tollaslabdázást, kempot és a kézilabdázást megalapozó foglalkozások váltják egymást. Jut idő természetesen a kézműves foglalkozásokra is.

Ez alatt az idő alatt a gyerekek megismerkednek leendő tanító nénijükkel, napközis nevelőikkel, a fejlesztő pedagógusokkal, művészetis tanáraikkal, az edzőkkel, s a nyelvi első osztályt választók a német nyelvi tanáraikkal is. Megismerik az iskola épületét, a tornacsarnokot, tánctermet, sószobát, az iskola játékait. A tanodás gyerekek szeptemberben már egy ismert környezetben kezdhetik el iskolai tanulmányaikat.

A foglalkozásokat a tanítókon kívül gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus és pszichológus szakemberek is figyelemmel kísérik. A tanévkezdés így számukra is sokkal könnyebb lesz, hiszen már rengeteg ismerettel rendelkeznek majd a gyerekekről.

Ez alatt az idő alatt a szülőkről sem feledkezünk meg. Részükre is szervezünk „suli túrát”, ahol Ők is megismerkedhetnek az iskola épületével, a gyermekek számára biztosított lehetőségekkel. Tájékoztatást kapnak az iskolai hagyományokról, szokásokról, elvárásokról is. Megismerhetik a gyermekükkel majdan foglalkozó pedagógusokat. Folyamatosan konzultációs lehetőséget biztosítunk a szülők számára. Szeretnénk Őket is felkészíteni a stressz mentes iskolakezdésre. A programsorozatot egy családi rendezvénnyel szeretnénk zárni iskolánk erdei iskolájában, a Pelikán-házban.

Szeretettel várjuk a tanodai program után érdeklődő nagycsoportos ovisokat, szüleiket!

Sajtos József
igazgató

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére