Jelenlegi hely

A magyar kultúra napja - Koncertek, színházi produkciók és könyvbemutatók Fejérben

Koncertekkel, színházi produkciókkal és könyvbemutatókkal ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megye több településén.

Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház a hét folyamán több programmal is megemlékezik a magyar kultúra napjáról. Szerdán Péterfy-Novák Éva Egyasszony című művét Tenki Réka előadásában láthatják az érdeklődők a stúdióteremben. Csütörtökön felolvasó színházi sorozat keretében Szilágyi Andor El nem küldött levelek című színművét olvassa fel Lapis Erika és Kiss Attila az aulában. Pénteken a színházteremben Oláh Dezső zongoraművész és zenekara, a Trió á la Kodály ad koncertet. A rendezvényen adják át a város kulturális kitüntetését, a Pro Cultura Intercisae-díjat.

Bicskén pénteken, a Petőfi Művelődési Központban a város fennállásának 710., a várossá nyilvánítás 30. évfordulója alkalmából rendezendő jubileumi esték sorozat nyitóelőadásával ünneplik a magyar kultúrát. Az előadó Mohainé Fejes Ágnes Bessenyei-díjas népművelő, helytörténész lesz.

Bodajk városa csütörtökön a református gyülekezeti teremben tartja kultúra napi rendezvényét, amely idén szorosan kapcsolódik az ökumenikus imahéthez. Hit és irodalom címmel Petrőczi Éva József Attila-díjas költő és irodalomtörténész tart előadást, majd Sallayné Sziki Judit lelkész igét hirdet.

Gárdonyban pénteken a magyar kultúra napján a város szülöttére, Gárdonyi Gézára emlékeznek, az író dédunokájával. Keller Péter Az élő Gárdonyi-arc című kötetét mutatja be a Nemzedékek Házában. Másnap Szabad-é dalolni...? címmel a Szent Mihály Szekere Vándorszínház zenés színházi estjét élvezheti a közönség.

Móron pénteken, az Erzsébet téri Művelődési Házban A Szkalla lányok című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. Örkény Macskajáték tragikomédiájának kétszemélyes változatát Béres Ilona és Tordai Teri kelti életre.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

forrás: MTI

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére