Jelenlegi hely

Sportcipők gyerekeknek – hogyan találd meg a legjobb modellt csemetédnek?

Amikor gyermekeink számára választunk sportcipőt, akkor mindenképp oda kell, hogy figyeljünk olyan lényeges részletekre is, amely nem biztos, hogy magunktól eszünkbe jutna. Márpedig a fejlődő szervezet számára igencsak fontos ezeket számba vennünk. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy te is megtalálhasd a tökéletes sportcipőt gyermeked számára.

Miért érdemes márkás sportcipőt választani?

A kicsik lába rendkívül érzékeny. Az egész testük folyamatosan növésben van, így a lábaik is. Ilyenkor alakul ki a megfelelő lábboltozat, és erősödnek meg az ízületek. Ha viszont olyan cipőt választunk számunkra, amely kényelmetlen és megfájdul benne a lábuk, akkor ezzel az egészségüket is komolyan veszélyeztetjük. Az ilyenkor épp kialakulóban lévő ízületeket egy rosszabb minőségű lábbeli képes megterhelni és úgy elnyomni, hogy tartásproblémák, hátfájás, valamint legrosszabb esetben akár tartós mozgásszervi problémák is lehetnek belőle.

Ezért amikor a megfelelő gyerek sportcipőt keressük, érdemes a márkásabb modellek közül választanunk. Az olyan márkák, mint például a Nike, évtizedek óta fejlesztik a cipőiket – mindezt persze annak fényében, hogy a sérülékeny lábaknak számára is kényelmes, biztonságos lábbeliket kínáljanak. A Nike gyerekcipők fejlesztésénél odafigyelnek valóban a kicsik egészségére. Olyan talpazatot és talpbetéteket terveznek, amelyek elnyelik a lábak becsapódásakor keletkező energiát, ezzel tehermentesítve a csontozatot, valamint az ízületeket. Ilyen fejlesztéseket egy ismeretlen, olcsó márka nem igazán végez. Ebből adódóan az olcsóbb, rosszabb minőségű lábbelik nem kifejezetten alkalmasak rendszeres viselésre.

Figyeljünk a cipőtalpakra

A jó sportcipő igazán a talpairól ismerhető fel. A már említett Nike cipők esetében például sok modell speciális tervezésű talpakkal rendelkezik. Ez a gyerek sportcipők esetében is igaz, és természetesen nem csak a Nike cipőknél. Csemeténk számára akár a hétköznapokra is vásárolhatunk ilyen sportcipőket. A minőségi gyerek sportcipők a hétköznapi modellek esetében is rendkívül kényelmesek, a talpuk nem csúszik és nem is túlzottan merev. Kifejezetten úgy alkották meg őket, hogy a kicsik fejlődő lábai számára tökéletesek legyenek.

Ezért az ilyen cipőkbe minőségi légáteresztő és nedvességelvezető talpbetétet tesznek. Ezek a gyerek sportcipő típusok ráadásul mindig rendkívül strapabíróak. A cipők talpa nem kopik el, és a többségük direkt olyan kopásvédelemmel van ellátva, amely az örökmozgó kicsik számára szinte elengedhetetlen.

A megfelelő felsőrész megtalálása

A megfelelő sportcipő esetében a felsőrész anyagát is érdemes meghatároznunk. Nem mindegy ugyanis, milyen alkalomra választunk sportcipőt az adott anyagból. Hétköznapokra és játékhoz egyértelműen a valódi bőr gyerek sportcipők jelentik majd a legjobb választást. Ezek könnyen tisztíthatóak, nem kopnak, és sokkal nehezebben sérülnek, mint a velúr vagy vászon anyagúak.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére