Jelenlegi hely

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?

Ha újra itt a nyár...

...és meleg az idő! Mi lesz akkor? Szerintem már mindenki számolja a napokat és még soha nem várta ennyire! IGEN! A NYÁRI SZÜNET!

De mi lesz akkor? Minden úgy megy majd, mint régen, csak maszkban közlekedve? Tizenéves gyerekeink újra bandázhatnak, egész nap alig látjuk őket, mert valahol a városban tekeregnek a barátokkal. Persze ilyenkor a telefont is alig veszik fel, hiába az egyezség: Legyen felhangosítva, hogy bármikor elérjelek! Ne kelljen aggódnom, hogy minden rendben van-e?!


Úrja együtt bicikliznek a barátok!

Sok mindenre megtanított ez a karanténosdi

Többek közt arra is, hogy én sem leszek az év karanténanyu díj nyertese, de most nem is ez a lényeg.

A home school elkezdésével minden gyereknek kellett egy saját e-mail cím, hogy némi segítség legyen ebben az útvesztőben a tananyagok szétválasztása. Saját kütyüjeik lettek.

Semmiképpen nem szerettem volna, hogy éjjel-nappal ezeket nyomkodják, néha tanulás, néha játék ürügyén.

Ekkor találtam rá egy szuper alkalmazásra.

Google Family Link

Miket is tudsz vele csinálni?

  • Engedélyhez kötheted a játékok letöltését a play áruházból. Ez azt jelenti, hogy biztosan nem tölt le olyat, ami számára káros lehet, tehát ezzel is védheted.
  • Szabályozhatod, hogy egy nap hány órán keresztül nyomkodhatja a telefonját. Ha a kerete elfogyott, akkor csak telefonálni tud, de mást nem. (Ha leszabályoztad és elfogyott a keret, akkor is tudsz neki bónuszidőt adni.)
  • Amikor újraindul a csavargás, bármikor meg tudod nézni a GPS-szel, hogy merre van, ha éppen nem veszi fel a telefont.
  • Be tudsz állítani alvásidőt. Így biztosan nem fogja a paplan alatt éjjel a telefonját nyomkodni, mert csak éjjelre korlátozod.
  • Ha éppen letiltjuk őket a telefonos játékokról, (de még kell tanulni), akkor csak egyszerűen a játékok hozzáférhetőségét kapcsolom ki a telefonjukon, így nem csábulnak el.
  • Ha le van némítva a telefonja, tudsz segíteni megtalálni. Vezérelheted a készülékkeresést a saját telefonodról.
  • Nyomon követheted, mivel mennyi időt töltött.
  • Szűrőket állíthatsz be, ezáltal a google-on és a youtube-on is tudod biztosítani, hogy ne tévedjen felnőtt tartalomra. 

Mindkét szülőt be lehet állítani a családi csoportba, így mindenki látja, mi történik a gyerekekkel.

Nagyobb gyermek esetén, aki már biztosan és tudatosan tudja használni az internetet, korlátozások nélkül is használhatod, mert a helymeghatározás ilyenkor is egy megnyugtató funkció lehet.


Így néz ki az én Family Linkem

Mit nem tudsz vele csinálni?

Nem látsz bele a beszélgetéseibe!

Ezt azért tartom nagyon fontosnak kiemelni, mert a fiam első kérdése ez volt: "Anya, ne már! Akkor látni fogod azt is, hogy kivel mit beszélek?" 

Nem, és természetesen ez nem is lenne célom.

A célom, hogy megvédjem őket, mert az internet is sok veszélyt rejt, ezzel az alkalmazással pedig könnyebben tudom figyelemmel követni, hogyan használják.

Másik okom, hogy sajnos az utca is sok veszélyt rejt, ha már kiengedem biciklizni a barátaival, akkor nyugodtabb lehetek, hogy mindig tudom hol van, még ha el is felejti felvenni a telefonját a nagy beszélgetésekben.

Ha még nem ismered, vagy nem használod ezt az alkalmazást, gondold át ezt a lehetőséget, mert így a gyermeked megfelelő felügyelet alatt tudhatod, ha nincs is veled, és a karanténosdi miatt talán nem is ellenkezik majd annyira.

Az alkalmazást le kell tölteni a saját és gyermeked készülékére is. Ehhez, és az alkalmazás használatához itt találsz segítséget!

Kellemes és biztonságos nyári szünetet!

Busi Antónia
- Pécsimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére