Jelenlegi hely

Hólyaghurut? Felfázás? Van megoldás!

A hólyaghurut kezelése homeopátiával

A hólyaghurut egy olyan betegség, ahol nagy lehetőséget biztosít a kiegészítő kezelésre a homeopátia. A húgyúti fertőzéseknél jellemző a rezisztencia, az antibiotikumokra ellenálló baktériumok okozta fertőzés. A képlet egyszerű – minél több antibiotikumot használ egy földrajzi egység, annál gyakoribb a rezisztencia. Fontos, hogy az antibiotikumos kezelés előtt kérjünk tenyésztést, és azt a gyógyszert szedjük, amire a kórokozó érzékeny. Próbáljuk meg elkerülni a fertőzést. Ha tapasztaljuk a tüneteket, első terápiának válasszunk homeopátiát vagy fitoterápiát, esetleg a kettő kombinációját.

Mit lehet tenni?

Találjuk meg a visszatérő hólyaghurut okát.  Ez lehet hormonális (terhesség), inzulinrezisztencia, cukorbetegség, változókor, új partner, stb. A hólyaghurut legyakrabban E. Coli fertőzés miatt jön létre. Az E.Coli egy velünk élő baktérium, a béltraktusban és a bőrön van jelen. A húgyutakat úgy “tervezték”, hogy kizárja a betolakodókat, de néha gyengül ez a védelmi rendszer. Nőknél gyakrabban jelentkezik a fertőzés, mert rövidebb a húgycső, és bemenete a végbél és a hüvely közelségében van. Változókor kezdetén csökken az ösztrogén hormon mennyisége – elvékonyodnak a nyálkahártyák, a húgycsőben lévők is, a védelmi rendszer meggyengül.

Előzzük meg a problémát!

Régi népi bölcsesség – intim együttlét után ürítsük ki a hólyagot, pisiljünk, mossuk át a húgyvezetéket.

Aki hajlamos a fertőzésre, megelőzésre szedhet napi 1 teáskanál aszkorbinsavat (C-vitamin) kúraszerűen. A tűzegáfonya kapszula vagy cukormentes lé is jó hatású. Régen úgy gondolták, hogy a tőzegáfonya savasabbá teszi a közeget, és ezt nem szereti a Coli. A jelenlegi álláspont az, hogy egyes anyagai megnehezítik a baktérium megtapadását a hólyag falán. Homeopátiásan az Echinacea alapanyag javasolt, ez is kúraszerűen. A medveszőlő tea baktériumölő hatású.

A tőzegáfonya-lé és az Echinacea hasznos kezdődő tüneteknél is. Ilyenkor igyunk sok tiszta vizet!

Ha a baj mögött cukorbetegség, inzulinrezisztencia áll, forduljunk orvoshoz! A “cukros” közegben a baktérium gyorsabban tud szaporodni. A diétát és a gyógyszeres kezelést homeopátiás szerekkel is ki lehet egészíteni, forduljunk homeopata orvoshoz!

Lássuk a hólyaghurutra alkalmazott homeopátiás gyógyszeralapanyagok felsorolását gyakori (és ritkább) tünetek szerint. Természetesen, ha véres a vizelet, vagy fáj a deréktáj, görcsöl a has, vagy a tünetek nem javulnak – menjünk orvoshoz azonnal!

KÉRDEZNÉL EGY HOMEOPÁTIÁS GYERMEKGYÓGYÁSZTÓL ÉLŐBEN?

Homeopátiás alapanyagok hólyaghurutra

A kezelés két részből áll, az akut tünetek csökkentéséből – ezt otthon is megpróbálhatjuk, másrészt az általános egészségi állapot javításából – ehhez kérjük homeopata orvos segítségét. Az akut, erős tüneteknél szedjünk magasabb (15 vagy 30 CH, C) potenciát, óránként, javulásig. Utána a teljes gyógyulásig szedjük napi 2 alkalommal a szert. Több szert is lehet párosítani, ha nem vagyunk biztosak a választásunkban.  

Aconitum – jeges hidegtől
Hideg vízben fürdés, vagy átfázás után jelentkezik a probléma. A hólygban nyomásérzet és égető érzés tapasztalható pisilés előtt. A nedves hideg után jelentkező hurut másik szer alapanyaga a Dulcamara.

Arnica montana – sérülés után
Szülés után, a sérülések miatt jelentkező hólyaghurut. Nehezen ürül a vizelet, és csepeghet is. Műtétek, katéterezés után is hasznos, Staphysagria-val kombinálva.

Sepia – változókor, hormonális változások
A Sepia nagyon hasznos lehet, ha a háttérben antibiotikum-kezelés, genitális herpesz vagy hüvelyfolyás is áll. A szex fájdalmas, a vágy csökken. Szex után visszatér a fertőzés. A vizelet vöröses agyag színű. A Sepia-t az áltlános állapot alapján írják fel leginkább.

Pulsatilla – tartogatja, nem mer elmenni
A Pulsatilla-t gyakran írák fel szégyellős kislányoknak, akik az ijedtségtől bepisilnek. Nem pisilnek sokat – így könnyebben kapnak hólyghurutot is. Idősebb, sírós, alkalmazkodó, nőknek is gyakran javasolt szer. Antibiotikum terápia után nem szűnő tüneteknél hasznos. A panaszok változékonyak, forró a gát és nem ürül a pisi, bár az inger állandó.   

Cantharis – mintha forró ólmot pisilne
A Cantharis-ra a legjellemzőbb tünet a szinte tűrhetetlen fájdalom vizeléskor, mintha forró ólmot pisilne. Az állandó inger mellett a pisi csak cseppekben ürül. Könnyebb pisilnie, ha forró fürdőben ül.  Nem iszik, hogy ne kelljen pisilnie. 

Nux vomica – állandó inger
Fázós és ingerült beteg. Mindig telinek érzi a hólyagot, de csak kismennyiségű vizelet ürül. Akkor gondoljunk rá, ha jellemző az állandó inger. Manager típusú emberek szere. A vizelet bűzös, piros téglapor-szerű üledékkel.

Staphysagria – együttlét után
A nászutas cisztitisz szere. Szex után jelentkező tünetek. Jellemző az elnyomott harag, vagy gyász. Pisélés közben és után érez fájdalmat a húgycső egész hosszában. Műtét, nőgyógászati vizsgálat vagy katéterzés után jelentkező panaszok szere.  Olyan cisztitisznél javasolt, ahol nem mutatnak ki kórokozót.

Sarsaparilla - állva pisil
A fájdalom pisilés után jelentkezik. Ülve csak csepeg a vizelet, állva tud ürülni.  A vizelet halványsárga, pelyheket tartalmaz.   

Apis mellifica – rossz szagú a vizelet
Jellemző a nagyon büdös vizelet. Ez önmagában még kizárólagos tünet, más szernél is van ilyen, pl a Benzoicum acidum állaptban ammóniás lóhúgy-szerű a vizelet szaga, a Terebenthina esetén ibolyához hasonló, a Viola tricolorata-nál macskapisi szaga van. Az Apis-nál émelygés, duzzanatok, a szomjúság hiánya és fulladásérzet lefekvéskor a jellemző tünetek. A vizelet sötét és fehérjét tartalmaz.

Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica, homeopatia.info.hu

KÉRDEZNÉL EGY HOMEOPÁTIÁS GYERMEKGYÓGYÁSZTÓL ÉLŐBEN?

  

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére