Jelenlegi hely

Élő adventi kalendáriumok nyílnak az ország számos pontján

Élő adventi kalendárium ablakok nyílnak az ország számos településén december 1-jén, minden nap egy újonnan kivilágított, feldíszített ablak nyílik az adventi kalendárium mintájára, egészen december 24-ig, Szentestéig. 

Országszerte egyre több helyen él ez a kezdeményezés, jelenleg 145 település vesz részt ablakaival az Élő adventi kalendáriumban. Az ablakdíszítő vállalja, hogy a választott vagy kisorsolt naptári naptól feldíszíti, jól láthatón feltünteti a számot, kivilágítja az ablakát Szentestéig.

A helyi szervezők minden reggel közzéteszik, hogy az újonnan kinyíló ablak melyik utcában található. Ez általában Facebook csoportban vagy eseményben követhető. A megtalált ablakokat bárki megnézheti, lefotózhatja, családi fotót készíthet, beküldheti a szervezőknek. 

2014-től díszítik Kópházán osztrák mintára a családi házak vagy intézmények ablakait. Esténként összegyűltek kicsik és nagyok az aznapi kalendáriumi ablak előtt. 

A házigazda egy karácsonyi történettel vagy verssel fogadja a látogatókat, beszélgetnek, sütiznek. A helyi plébános atya felolvas a Szentírásból, és megáldja a feldíszített adventi ablakot. 

Solymáron 2016-ban nyíltak a Világító adventi kelendárium ablakai, innen növekedett országossá a kezdeményezés. Itt már egy napra több ablakot is nyitnak, akkora sikere van az évről évre kinyíló ablakoknak. 

Itt található a solymári csoport, ahova szervezőként, díszítőként csatlakozhatsz tippekért. Ezen a listán és a térképen tudod megnézni, van-e a lakhelyeden már szervezés.

Ha nem találsz, de szeretnél szervezni élő adventi kalendáriumot, a solymári közösségi csoportban ötleteket, segítséget kaphatsz a szervezéshez. Még van pár nap december 1-ig, sikerülhet!

Az adventi időszakban az ablak díszítők és a keresők is naponta átérezhetik az ünnepre való készülődés izgalmát, élményét.

Áldott, várakozással teli ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére