Jelenlegi hely

Lakatokkal fejezték ki: családban élni jó!

 

A Pécsimami Közhasznú Egyesület idén harmadik alkalommal rendezi meg a „Pécsimami Napok” programsorozatot, melynek keretében a család és a gyermekvállalás megbecsülését kifejező sétára került sor május 4-én.

Az, hogy a szerelmesek az összetartozásukat jelképező lakatot helyeznek el, már régóta hagyomány Pécsett: az egyesület ezt a szokást értelmezte át, hiszen minden nagy lakatra annyi kis lakat került, ahány gyermeket a pár nevel.

 

Fotó: Bublik Róbert
 
 A pécsi Janus Pannonius utcai lakatfalhoz vezető sétán az egyesület felhívására több mint ötvenen vettek részt. A szülők és gyermekeik nevével, valamint a „Családban élni jó!” felirattal ellátott lakatokat az egyesület a Nemzeti Erőforrás Minisztérium családbarát közgondolkodás népszerűsítésére kiírt pályázata keretében, pályázati forrásból biztosította.

 


 
A résztvevőknek nem volt könnyű dolga: a 2010-ben bővített lakatfal mára szinte teljesen megtelt. Ezért hirdetett pályázatot az önkormányzat a lakatfal fejlesztésére, melyre negyven pályamunka érkezett. Az egyesület célja, hogy a pályázat eredményeként megújuló lakatfal ne csak küllemében, hanem szerepében is változzon: az ifjú szerelmesek mellett a gyermeket nevelő párok is magukénak érezzék azt.

 


 
A családok bővülésével a nagy lakatokra kerülő kis lakatok száma is nőni fog, így a gyermekvállalás, mint érték, mindenki számára láthatóvá válik.
 

A III. Pécsimami Napok programsorozata a párok közös sétájával lezárt szülőtámogató és párkapcsolat erősítő előadások után vidám családi délutánokkal folytatódik május 18-án és május 19-én.
 
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan munka napját áprilisban ünnepeljük, persze ez egy olyan ünnep, amit általában elfelejtünk, vagy inkább nem is tudunk róla. De mi is az a láthatatlan munka? Ha nagyon röviden akarnám megfogalmazni, akkor mindaz a munka, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem.
Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Két cuki nyuszit hoztunk a húsvéti asztal díszítéséhez.
Fűszernövények tavasztól őszig

Fűszernövények tavasztól őszig

A fűszernövények használata a konyhában reneszánszát éli. Régen – és sok helyen ma is – megtalálhatók a kiskertekben vagy cserepekben az erkélyeken, teraszokon.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére