Jelenlegi hely

Melyek a leggyakoribb gyerekbetegségek?

Kisgyermekkorban megfázással, füles problémákkal bajlódnak a kicsik legtöbbször.

A leggyakoribb megbetegedés a közönséges nátha. Vírusok okozzák, többször is el lehet kapni egy éven belül. Kiscsoportban szinte mindig van egy-két náthás gyerek, utána az immunitás fejlődésével a kis közösségekben javul ez az arány.

Bosszantó betegség, mert a kicsi babáknak nehézséget okoz a váladék kifújása, és a rövid fülkürtön keresztül könnyen fülgyulladást is okozhat a pangó váladék. A kúra általában a váladék leszívása, az orr öblítése és az immunrendszer támogatása.

Homeopátiás szerekkel gyorsabban gyógyulhat a gyerek (és a felnőttek is körülötte). Náthára a váladék jellege és a gyerek egyéni tünetei alapján választunk szert. A piros bohócorr, melyből tiszta, meleg, vízszínű váladék folyik, a hagymából (Allium cepa) készült szerre utal, míg a szuszogós, eldugult orrú baba a bodzából (Sambucus) készült szertől javulhat.

Amíg a nagyobbik gyerek a felső-légúti vírusokat hozza haza, a kicsi éppen a fogzás tüneteitől szenvedhet. De hogyan döntsük el, mi okozza a köhögését? Mitől sír éjjel, és miért melegebb a teste? Vajon az ovis kórokozókat kapta el, vagy a fogzás miatt felgyülemlett nyál köhögteti meg? Mit adjunk egy kicsi babának a fogzás fájdalmaira?

Itt is segíthet a homeopátia és a megfigyelés.

A kisbaba nem tudja elmondani, hol, és miként fáj a foga, de jelez. Rágja az öklét, felsír, ha meleg folyadék ér az ínyéhez, megnyugszik, ha autózunk vele, átázik az előkéje a nyáltól – ezek a tünetek mind egy-egy homeopátiás szerre utalnak.

Rota és Calici, azaz bélgyulladást okozó vírusok, és az aggodalom. A hányással, hasmenéssel és sokszor lázzal is járó fertőzéseknél cseppenként diktáljuk a gyerekbe a folyadékot, aggódunk, hogy kiszárad, kórházba kerül.

Itt is jó társ a homeopátia, a kínafa kérgéből (China rubra) készült szer folyadékveszteség esetén, a hánytatógyökér alapanyagú (Ipeacacuanha) a folyamatos hányásnál, de érdemes több olyan tünetet megtanulni, ami egy homeopátiás szerre utalhat, és hasznos segítség lehet, ha otthon ápoljuk a babát.

A gyerekszobába éjszaka rémisztő lények költözhetnek, de hogyan segíthetünk a kisgyerekek félelmein rémálmain? Figyeljük meg, mit mesél játék közben, mit rajzol. Mikor riad fel éjjel, miről álmodik? Mi veszi körül otthon, vagy az óvodában?

Melyik homeopátiás szert adjuk, ha csikorgatja a fogát, melyiket, ha fekete kutyákról vagy szellemekről álmodik?

Egy sor olyan panasza lehet a kisgyereknek, ahol a hagyományos gyógyászat lehetőségei korlátozottak, és a türelem és a szervezet öngyógyító képessége a gyógyulás titka. Miért ne támogathatnánk ezt a folyamatot homeopátiás szerekkel?

Dr. Nagy Beáta

Dr. Nagy Bea gyermekgyógyász, homeopata előadásában a fogzástól a hascsikaráson keresztül az utazási rosszullétig számos ötletet kaphatunk, mikor és hogyan segítsünk a kicsiknek otthon, biztonságosan.

Szponzorált tartalom:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adtál már fel dísztáviratot?

Adtál már fel dísztáviratot?

Azt sem tudod, mi az, és képzeld, megszűnik! Búcsúzásképpen harminconvalahány év után újra adtam fel dísztáviratot. A retro érzést teljes mértékben megkaptam ... tanulság: postára csak humorérzékkel és hideg élelemmel menjen minden kalandvágyó a 21. században is.
Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőnek aggódnia kelljen

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőknek aggódnia kelljen – kütyüzés szakértői engedéllyel

Tavaly év tavasza óta, amikor megjelent a digitális tanítás, felerősödtek azok az aggodalmak, hogy a gyerekek rengeteg időt töltenek az online térben, és nemcsak tanulásra használják a számítógépet. Örök dilemma, hogy károsak vagy nem károsak a videojátékok, így összegyűjtöttem néhány érvet mellette és ellene.  Az alább felsoroltakat tudományos kutatások, kísérletek és szakemberek eredményei alapján is alátámasztom. - Dezsőfi Beatrix írása.
Víruskárok a gyermeklelkekben - óvodásoktól a tinédzserekig, mit okoznak a bezárások

Víruskárok a gyermeklelkekben - a lelkekben okozott kár nehezebben mérhető, de annál nagyobb!

Miközben éttermek, hotelek, és más cégek csuktak be vagy nyitottak ki az elmúlt időkben, a gyermeklelkek végig „tárva-nyitva maradtak”, és így könnyebben sérültek. Óvodásoktól tinédzserekig mindenki érintett ebben. Sokan a tinédzserekre gondolnának utoljára, pedig nekik aztán igazán fel van adva a lecke, hogyan találjanak párt maguknak, amikor minden a kevesebb érintkezésről szól. - Érthető módon a szerelmes pároktól valószínűleg a kevesebb érintkezés áll a legtávolabb. - Novák Ferenc írása.
Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére