Jelenlegi hely

Ötödikes és hatodikos varázslójelölteknek: Harry Potter Országos Verseny indul!

A Titkok Kamrája kitárja kapuit azon 5. és 6. évfolyamosok számára, akik szeretnének négyfős csapatban a szürke mugli hétköznapokból egy varázsvilágba kalandozni.

A Pécsi Meszesi Általános Iskola a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, az NTP-TMV-23-0099 azonosítószámú „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című pályázaton 1000000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, így idén második alkalommal kerül megrendezésre az immár országosan meghirdetett Harry Potter Országos Verseny. A projekt megvalósítási időtartama 2023. szeptember 1. - 2024. augusztus 31.

A versenyre 5. és 6. évfolyamok négyfős csapatainak jelentkezését várják.

A megmérettetés háromfordulós lesz, két online forduló és egy helyszíni döntő megrendezésével, ahova az 1. és 2. forduló összesített eredményei alapján lehet bekerülni.

Az első három helyezett könyv- és tárgyjutalomban részesül. Három kategóriában a legjobb eredményt elérők különdíjban (oklevél, tárgyjutalom) részesülnek.

A különdíj kategóriái: legjobb filmjelenet, legjobb jelmez, legkreatívabb csapat.

A jelentkezés határideje: 2024. február 26., amit az alábbi linken tehetnek meg a csapatok.

Az országos döntő:

        Időpontja: 2024. május 30.
        Helyszíne: Pécsi Meszesi Általános Iskola - 7629 Pécs, Komlói út 58.

Részletes tájékoztató és a versenykiírás az iskola honlapján.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Humoros locsolóversek apáknak!

Humoros locsolóversek apáknak!

Hamarosan itt a locsolkodás ideje, ezért csokorba szedtük, ha nem is a legszebb húsvéti, de vicces locsolós verseket apáknak. A szép és hagyományos locsolóvers mellé, minden férfinak kell a tarsolyába egy humoros vers is... Mert hát a lányok várják ám azt is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére