Jelenlegi hely

20151019 Olyan színes...

A Fehérvárimami 2015. október 19-én kiküldött hirlevelét olvasod. Ha tetszett, itt iratkozz fel >>

Kedves [név]!

Olyan színesre sikerült a mai hírkavalkád, akár az őszi falevelek...

Pályázatok!

Ahogy beköszöntött az esős, hűvös idő: egyre többször szorulunk a szobába.

Tudtad, hogy a Fehérvárimami gyűjti a gyermekes családoknak és osztályoknak/csoportoknak szóló kreatív pályázatokat?

Rajz-, mondókás-, meseíró -, fotó-, videó pályázatok, sőt: most akár álmaitok játszóterét is megtervezhetitek, vagy megépíthetitek a Naprendszert!

Pályázni izgalmas dolog, hiszen az elismerés mellett értékes díjak is várnak. Az aktuális pályázatokat mindig megtalálod a Magazin menü "Jó tudni" rovatában! >>

Őszi-téli holmik

Nálatok is lapulnak a szekrényben tavalyi vagy régebbi, kinőtt télikabátok, bakancsok, csizmák, téli cipők?

Töltsd fel az IMAMI online börzéjére és adj el mindent, amire nincs szükségetek!

Most kezdik az anyukák beszerezni a téli holmikat, ne hagyd ki ezt a lehetőséget! A jelenlegi kínálatot itt nézheted meg:

KABÁTOK >>

CIPŐK >>

Figyeld a dátumot!

Amennyiben jogosult vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatásra, érdemes figyelni a határozaton szereplő jogosultság dátumát, nehogy lecsússz a támogatásról!

Azok, akiknek a jogosultsága augusztus 1-jén, illetve november 1-jén fennáll, augusztus illetve november hónapokban Erzsébet utalvány formájában természetbeni támogatást kapnak – az iskolakezdést illetve az ünnepeket segítve.

Összegyűjtöttünk Nektek minden információt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről >>

Segítség, bántják a gyerekem!

Mészáros Edit, budapesti édesanya és blogírónk ezt így látja: Két dologra próbálom megtanítani. Az egyik, ha konfliktus van, próbálja megbeszélni, ha játékon civódnak, ajánljon fel cserét. A másik, hogy bántani senkit semmiért nem szabad. Közbelépés >>

Budácsik Éva, tanító gondolatai: Úgy gondolom hát, hogy a szülőknek sokkal kevésbé kellene beleszólni a gyermekeik konfliktusaiba. Nem lehet és talán nem is szerencsés elvenni tőle azt a lehetőséget, hogy ő maga igyekezzen megoldani a problémáit. Segítség, bántják a gyerekem! >>

És mit mond a pszichológus, Somogyi Klára? Sok gyermekek közötti konfliktus az életkori sajátosságaikból fakad, az érthetetlen odacsapások, hajhúzások, a saját tárgyakhoz való, önzőségnek tűnő ragaszkodás a gyermek érésével lassan eltűnik és a helyét – jó esetben – a kívülről látott jó példa alapján elsajátított, tudatosabb viselkedés veszi át. Konfliktus a gyerekek között – mit tegyen a felnőtt? >>

Erősítsd gyermeked immunrendszerét...

...egészéges kakaóval!

Forró csokis kakaó - az egész család kedvence >>

A DXN Cocozhi a legjobb kakaóból készül ganodermakivonattal. Fogyasztásra kész italpor amely csokoládés ízzel kényezteti gyermekedet és az egész családot. A kiváló kakaóaromán kívül a ganoderma fogyasztásából származó előnyöket is élvezhetitek. (A ganoderma-gomba kivonat erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket.) Csak öntsd egy csésze forró vízbe vagy tejbe, keverd meg, és máris élvezhetitek a frissítő, egészséges italt!

Most az őszi csomagküldési akció keretében, csomagpontba postaköltség nélkül rendelhetsz. Az akció részleteiről itt tájékozódhatsz >>

Vásárlás gyerekkel vagy nélküle?

Vásárlás kisgyerekkel avagy te melyik szinten tartasz? Kisgyerekes anyukák, ha vásárlásról van szó, négy szint elérésére képesek. Van a kezdő, a középhaladó, a haladó és a szuperhaladó. A szuperhaladó az, amikor fogja magát az ember, másra bízza a gyerekeket és egyedül megy vásárolni.

Tanuljunk együtt vásárolni! Sok szülő úgy gondolja nagyon nehéz óvodás, kisiskolás gyerekekkel vásárolni. Többnyire szeretnének minél előbb túlesni az egészen és vannak, akik úgy gondolják, még spórolnak is, ha nem viszik a bevásárlásra a mindent megkívánó gyermeket.

Te mit gondolsz erről? Szólj hozzá bármelyik cikkünkhöz!

Még több hírt, cikket, olvasnivalót találsz a Fehérvárimami Facebook oldalán >>

Vidám hetet kívánok!

Szeretettel:

Makovi Tímea

Ezt a levelet azért kaptad, mert mert regisztráltál a fehervar.imami.hu weboldalon. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-64084/2013, NAIH-80352/2014. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére