Jelenlegi hely

A hajhullás megjelenési formája sokféle lehet

A világon nők és férfiak milliói szenvednek a hajhullástól, a hajszálak elvékonyodásától, a ritkulástól. Világméretű probléma ez, amely mégsem kap kellő nyilvánosságot.

A veszteség feldolgozásának folyamata lassú, fájdalmas, mégis életbevágóan fontos!

A rettegett alopecia a világon milliókat érintő kellemetlenség. És nemcsak fizikailag. Kevesen, keveset beszélnek arról, hogy a hajhullás milyen lelki következményekkel jár. Márpedig ez az egyik olyan téma, ami sokkal több figyelmet és odafordulást érdemelne világunkban.

A haj elvesztése fizikai értelemben nem jár fájdalommal. Viszont a hiány, ami a hajszálak után marad nem testi szinten a legkínzóbb. Lelkileg nagyon nehéz megemészteni ezt a folyamatot. Főleg, hogy a köztudatban élénken élnek az olyan jellegű hitrendszerek, mint például hogy a hajkorona a szépség kulcsa. Magyarul akinek a haja nem éppen olyan, mint amilyenről a legtöbben álmodnak, már el is búcsúzhat a szépségtől, akár fiatal korában… Persze, hogy nem! De akik igazságként kezelik az életükben a fent emlegetett elgondolást, számukra feldolgozhatatlan sokkot jelent a hajhullás megtapasztalása. A rejtegetés, sőt rejtőzködés ezen a ponton szokott felbukkanni, mint megküzdési stratégia. Pedig ez nem megoldás. Nem megoldás a beletörődés vagy az elkeseredés sem. De az teljesen természetes, hogy a veszteség lelki megemésztést igényel. Enélkül ugyanis akadályozott, illetve talán nem is lehetséges a továbblépés.

Számtalan kezelési módszer létezik, amelyek a hajhullás megakadályozásában, egyúttal a hajnövekedés serkentésében az élen járnak. De mindenekelőtt a lelki egyensúly megteremtése a cél, ami után minden egyes lépés könnyedebbé válhat.

A látszat néha csal

A pikkelyszerű tünetekkel felbukkanó, sokak által ismert seborrhea első ránézésre olyan, mintha pikkelysömör, vagy épp valamilyen allergiás reakció lenne. Ám egyik sem. A betegség gyulladásos folyamatok következtében jön létre, és a terápiája főleg a viszketés megszüntetésére, a faggyútermelés kontrollálására és a fejbőr tisztán tartására irányul.

A fotó forrása:

ShotPrime Studio/ Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére