Jelenlegi hely

A hajhullás megjelenési formája sokféle lehet

A világon nők és férfiak milliói szenvednek a hajhullástól, a hajszálak elvékonyodásától, a ritkulástól. Világméretű probléma ez, amely mégsem kap kellő nyilvánosságot.

A veszteség feldolgozásának folyamata lassú, fájdalmas, mégis életbevágóan fontos!

A rettegett alopecia a világon milliókat érintő kellemetlenség. És nemcsak fizikailag. Kevesen, keveset beszélnek arról, hogy a hajhullás milyen lelki következményekkel jár. Márpedig ez az egyik olyan téma, ami sokkal több figyelmet és odafordulást érdemelne világunkban.

A haj elvesztése fizikai értelemben nem jár fájdalommal. Viszont a hiány, ami a hajszálak után marad nem testi szinten a legkínzóbb. Lelkileg nagyon nehéz megemészteni ezt a folyamatot. Főleg, hogy a köztudatban élénken élnek az olyan jellegű hitrendszerek, mint például hogy a hajkorona a szépség kulcsa. Magyarul akinek a haja nem éppen olyan, mint amilyenről a legtöbben álmodnak, már el is búcsúzhat a szépségtől, akár fiatal korában… Persze, hogy nem! De akik igazságként kezelik az életükben a fent emlegetett elgondolást, számukra feldolgozhatatlan sokkot jelent a hajhullás megtapasztalása. A rejtegetés, sőt rejtőzködés ezen a ponton szokott felbukkanni, mint megküzdési stratégia. Pedig ez nem megoldás. Nem megoldás a beletörődés vagy az elkeseredés sem. De az teljesen természetes, hogy a veszteség lelki megemésztést igényel. Enélkül ugyanis akadályozott, illetve talán nem is lehetséges a továbblépés.

Számtalan kezelési módszer létezik, amelyek a hajhullás megakadályozásában, egyúttal a hajnövekedés serkentésében az élen járnak. De mindenekelőtt a lelki egyensúly megteremtése a cél, ami után minden egyes lépés könnyedebbé válhat.

A látszat néha csal

A pikkelyszerű tünetekkel felbukkanó, sokak által ismert seborrhea első ránézésre olyan, mintha pikkelysömör, vagy épp valamilyen allergiás reakció lenne. Ám egyik sem. A betegség gyulladásos folyamatok következtében jön létre, és a terápiája főleg a viszketés megszüntetésére, a faggyútermelés kontrollálására és a fejbőr tisztán tartására irányul.

A fotó forrása:

ShotPrime Studio/ Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére