Jelenlegi hely

Hogyan rendezz be tökéletes gyerekszobát?

A gyerekszoba berendezése több okból is kihívás: fontos a praktikus elrendezés, a sok tárolóhely, ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a gyermek birodalma. Nem utolsó szempont, hogy olyan bútorok alkossák a szobát, amiket ő is könnyedén tud használni, és amik megfelelnek a gyermek ízlésének. Szerencsére ma már ezen a területen is nagyon sok a lehetőség.

Az ideális gyerekágy kiválasztása

Nagyon mutatós gyerek ágyak közül lehet választani, de a bőség zavara olykor elbizonytalanít – vajon melyik lenne ideális? Ha a gyerkőc már kinőtte a kiságyas korszakot, érdemes lehet úgy tervezni, hogy a választott ágy legalább néhány évig kiszolgálja. Ennek érdekében a méretet kell elsősorban szem előtt tartani: a kiságynál alig nagyobb ágy egy 3 évesnek még ideális lehet, egy 6 évesnek már kevésbé. Persze nem baj, ha inkább ilyen mellett tesszük le a voksunkat, azonban ebben az esetben fel kell készülni a pár éven belüli cserére – ha van kistesó, aki örökölheti a kisebb méretű ágyat, ez is egy jó megoldás.

A gyerekágyak design tekintetében is alkalmazkodnak a kicsik ízléséhez. Megkapó színek, aranyos minták, mesehősök díszítik őket. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk szeresse a szobáját, érdemes lehet megkérdezni, milyet szeretne, és figyelembe venni a kívánságát.

Milyenek a jó gyerekbútorok?

A megfelelő gyerek bútorok olyanok, amikben sok holmi elfér, azonban a gyermek is könnyen tudja használni. Tehát ki tudja nyitni önállóan, mindent elér, felér, megtalálja benne a holmijait. Ne feledjük el, hogy ruhák mellett játékokat is tudni kell tárolni – utóbbiak esetében még fontosabb, hogy a gyerek segítség nélkül is hozzáférjen. Nagyobb csemeték esetében a játéktárolás helyett a tanuláshoz kellenek megfelelő berendezési tárgyak, például székek, íróasztalok.

És persze a kiegészítőkről se feledkezzünk meg: a hangulatos lakástextilek segítenek otthonosabb, barátságosabb összképet kialakítani. Egyértelmű, hogy a gyerekszobából se hiányozhatnak a vidám függönyök, szőnyegek. Ha jól választunk, nagyon sokat dobhatunk velük a gyerekszoba hangulatán.

A fotó forrása:

united photo studio / Shutterstock.com

Szponzoárlt tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére