Jelenlegi hely

Hogyan rendezz be tökéletes gyerekszobát?

A gyerekszoba berendezése több okból is kihívás: fontos a praktikus elrendezés, a sok tárolóhely, ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a gyermek birodalma. Nem utolsó szempont, hogy olyan bútorok alkossák a szobát, amiket ő is könnyedén tud használni, és amik megfelelnek a gyermek ízlésének. Szerencsére ma már ezen a területen is nagyon sok a lehetőség.

Az ideális gyerekágy kiválasztása

Nagyon mutatós gyerek ágyak közül lehet választani, de a bőség zavara olykor elbizonytalanít – vajon melyik lenne ideális? Ha a gyerkőc már kinőtte a kiságyas korszakot, érdemes lehet úgy tervezni, hogy a választott ágy legalább néhány évig kiszolgálja. Ennek érdekében a méretet kell elsősorban szem előtt tartani: a kiságynál alig nagyobb ágy egy 3 évesnek még ideális lehet, egy 6 évesnek már kevésbé. Persze nem baj, ha inkább ilyen mellett tesszük le a voksunkat, azonban ebben az esetben fel kell készülni a pár éven belüli cserére – ha van kistesó, aki örökölheti a kisebb méretű ágyat, ez is egy jó megoldás.

A gyerekágyak design tekintetében is alkalmazkodnak a kicsik ízléséhez. Megkapó színek, aranyos minták, mesehősök díszítik őket. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk szeresse a szobáját, érdemes lehet megkérdezni, milyet szeretne, és figyelembe venni a kívánságát.

Milyenek a jó gyerekbútorok?

A megfelelő gyerek bútorok olyanok, amikben sok holmi elfér, azonban a gyermek is könnyen tudja használni. Tehát ki tudja nyitni önállóan, mindent elér, felér, megtalálja benne a holmijait. Ne feledjük el, hogy ruhák mellett játékokat is tudni kell tárolni – utóbbiak esetében még fontosabb, hogy a gyerek segítség nélkül is hozzáférjen. Nagyobb csemeték esetében a játéktárolás helyett a tanuláshoz kellenek megfelelő berendezési tárgyak, például székek, íróasztalok.

És persze a kiegészítőkről se feledkezzünk meg: a hangulatos lakástextilek segítenek otthonosabb, barátságosabb összképet kialakítani. Egyértelmű, hogy a gyerekszobából se hiányozhatnak a vidám függönyök, szőnyegek. Ha jól választunk, nagyon sokat dobhatunk velük a gyerekszoba hangulatán.

A fotó forrása:

united photo studio / Shutterstock.com

Szponzoárlt tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére