Jelenlegi hely

Hogyan rendezz be tökéletes gyerekszobát?

A gyerekszoba berendezése több okból is kihívás: fontos a praktikus elrendezés, a sok tárolóhely, ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a gyermek birodalma. Nem utolsó szempont, hogy olyan bútorok alkossák a szobát, amiket ő is könnyedén tud használni, és amik megfelelnek a gyermek ízlésének. Szerencsére ma már ezen a területen is nagyon sok a lehetőség.

Az ideális gyerekágy kiválasztása

Nagyon mutatós gyerek ágyak közül lehet választani, de a bőség zavara olykor elbizonytalanít – vajon melyik lenne ideális? Ha a gyerkőc már kinőtte a kiságyas korszakot, érdemes lehet úgy tervezni, hogy a választott ágy legalább néhány évig kiszolgálja. Ennek érdekében a méretet kell elsősorban szem előtt tartani: a kiságynál alig nagyobb ágy egy 3 évesnek még ideális lehet, egy 6 évesnek már kevésbé. Persze nem baj, ha inkább ilyen mellett tesszük le a voksunkat, azonban ebben az esetben fel kell készülni a pár éven belüli cserére – ha van kistesó, aki örökölheti a kisebb méretű ágyat, ez is egy jó megoldás.

A gyerekágyak design tekintetében is alkalmazkodnak a kicsik ízléséhez. Megkapó színek, aranyos minták, mesehősök díszítik őket. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk szeresse a szobáját, érdemes lehet megkérdezni, milyet szeretne, és figyelembe venni a kívánságát.

Milyenek a jó gyerekbútorok?

A megfelelő gyerek bútorok olyanok, amikben sok holmi elfér, azonban a gyermek is könnyen tudja használni. Tehát ki tudja nyitni önállóan, mindent elér, felér, megtalálja benne a holmijait. Ne feledjük el, hogy ruhák mellett játékokat is tudni kell tárolni – utóbbiak esetében még fontosabb, hogy a gyerek segítség nélkül is hozzáférjen. Nagyobb csemeték esetében a játéktárolás helyett a tanuláshoz kellenek megfelelő berendezési tárgyak, például székek, íróasztalok.

És persze a kiegészítőkről se feledkezzünk meg: a hangulatos lakástextilek segítenek otthonosabb, barátságosabb összképet kialakítani. Egyértelmű, hogy a gyerekszobából se hiányozhatnak a vidám függönyök, szőnyegek. Ha jól választunk, nagyon sokat dobhatunk velük a gyerekszoba hangulatán.

A fotó forrása:

united photo studio / Shutterstock.com

Szponzoárlt tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére