Jelenlegi hely

Hogyan rendezz be tökéletes gyerekszobát?

A gyerekszoba berendezése több okból is kihívás: fontos a praktikus elrendezés, a sok tárolóhely, ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a gyermek birodalma. Nem utolsó szempont, hogy olyan bútorok alkossák a szobát, amiket ő is könnyedén tud használni, és amik megfelelnek a gyermek ízlésének. Szerencsére ma már ezen a területen is nagyon sok a lehetőség.

Az ideális gyerekágy kiválasztása

Nagyon mutatós gyerek ágyak közül lehet választani, de a bőség zavara olykor elbizonytalanít – vajon melyik lenne ideális? Ha a gyerkőc már kinőtte a kiságyas korszakot, érdemes lehet úgy tervezni, hogy a választott ágy legalább néhány évig kiszolgálja. Ennek érdekében a méretet kell elsősorban szem előtt tartani: a kiságynál alig nagyobb ágy egy 3 évesnek még ideális lehet, egy 6 évesnek már kevésbé. Persze nem baj, ha inkább ilyen mellett tesszük le a voksunkat, azonban ebben az esetben fel kell készülni a pár éven belüli cserére – ha van kistesó, aki örökölheti a kisebb méretű ágyat, ez is egy jó megoldás.

A gyerekágyak design tekintetében is alkalmazkodnak a kicsik ízléséhez. Megkapó színek, aranyos minták, mesehősök díszítik őket. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk szeresse a szobáját, érdemes lehet megkérdezni, milyet szeretne, és figyelembe venni a kívánságát.

Milyenek a jó gyerekbútorok?

A megfelelő gyerek bútorok olyanok, amikben sok holmi elfér, azonban a gyermek is könnyen tudja használni. Tehát ki tudja nyitni önállóan, mindent elér, felér, megtalálja benne a holmijait. Ne feledjük el, hogy ruhák mellett játékokat is tudni kell tárolni – utóbbiak esetében még fontosabb, hogy a gyerek segítség nélkül is hozzáférjen. Nagyobb csemeték esetében a játéktárolás helyett a tanuláshoz kellenek megfelelő berendezési tárgyak, például székek, íróasztalok.

És persze a kiegészítőkről se feledkezzünk meg: a hangulatos lakástextilek segítenek otthonosabb, barátságosabb összképet kialakítani. Egyértelmű, hogy a gyerekszobából se hiányozhatnak a vidám függönyök, szőnyegek. Ha jól választunk, nagyon sokat dobhatunk velük a gyerekszoba hangulatán.

A fotó forrása:

united photo studio / Shutterstock.com

Szponzoárlt tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére