Jelenlegi hely

Minden, amit tudnod kell a tökéletes TV állvány kiválasztásáról

TV állvány, TV szekrény vagy TV asztal. Melyik bútort válaszd, ha nem csak a tökéletes televíziózás élményét akarod élvezni, de szeretnéd, hogy otthonod egy mutatós, funkcionális bútordarabbal gazdagodjon. Most segítünk!

A televízió a legtöbb otthonban a lakás egyik központi eleme. Nem csak mi töltünk előtte sok időt, de a nappaliban a vendégek tekintetét is képes azonnal magára vonzani. Sok családban pedig nem csak a nappaliban, de a hálószobában, és a lakás több pontján is találhatunk egy-egy TV készüléket.

Annak érdekében, hogy a tévézés élménye minden esetben teljes legyen, egyáltalán nem mindegy, hol is tartjuk a televíziót. A TV állvány és a TV szekrény praktikus bútorok, melyek segítenek abban, hogy a televíziónak tökéletesen biztonságos és egyben esztétikus helye legyen az otthonon belül.

Most megmutatjuk azt, miért nem érdemes a tévédet egy egyszerű szekrényen vagy asztalon tárolnod, miért praktikusabb egy TV szekrény, és azt is, hogy honnan szerezheted be a legjobb és legdekoratívabb TV-tartó bútordarabokat!

A megfelelő méretű TV állvány kiválasztása

Legyen szó akár TV állványról, akár TV szekrényről, a tökéletes televíziózás érdekében az egyik legfontosabb dolog, hogy a megfelelő méretű bútordarabot válasszunk. Egy túlzottan magas vagy épp túlzottan alacsony állvány ugyanis képes rendkívül lerontani a tévézés élményét, és zavaró lehet, miközben kedvenc műsorainkat nézzük. De hogyan is érdemes megválasztani a megfelelő magasságot?

A tökéletes TV állványt vagy TV szekrényt leginkább televíziózási szokásainktól függően kell megválasztanunk. Abban az esetben, ha a legjobb filmeket és kedvenc műsorainkat a fotelben ülve nézzük, érdemes magasabb bútordarabot választani. Akkor viszont, ha a televíziót inkább esténként, ágyból fekve szeretjük nézni, érdemes alacsonyabb TV asztalt, szekrényt vagy épp állványt választanunk.

Fontos tehát, hogy pozíciónktól függően enyhén eltérő szemmagassággal érdemes számolni. Mindent számba véve azonban alapvetően elmondható, hogy a készülék közepe ideális esetben nagyjából 110 cm-es magasságban kell, hogy elhelyezkedjen.

Milyen stílusú TV állványt érdemes választani?

A TV tárolására vásárolt bútor –legyen az akár TV szekrény, állvány vagy asztal– kiválasztása során fontos, hogy a méret mellett a megjelenésre is odafigyeljünk. Ennek érdekében általában többféle anyagból, többféle stílusban készült bútordarabok közül választhatunk.

Gyakoriak például a fából, az üvegből, a fémből, vagy épp az egyszerű bútorlapból készült, televízió tárolására alkalmas bútorok. A fa, a furnérozott rétegelt lemez és a fém hosszú élettartamú anyagok, és mivel a fából készült TV állványok közepesen nehezek, agy olyan környezetben is jól használhatók, ahol gyerek vagy háziállat van a lakásban.

Stílusukat tekintve választhatunk a modernebb, letisztult és minimalista megjelenésű TV állványok és bútorok, valamint a klasszikusabb, díszesebb darabok közül is. Fontos azonban, hogy tökéletes TV tartó bútor minden esetben megfelel az adott helyiség stílusának és külsejével egyaránt jól illeszkedik a már meglévő berendezési és dekorációs tárgyakhoz.

Letisztult, modern megjelenésű TV szekrény.

Ha például a szoba modern, minimalista stílusú, akkor egy üveg vagy fém TV állvány a legjobb választás, míg egy klasszikus stílusban berendezett otthonban egy fából készült TV asztal mutathat jobban.

De nem szabad megfeledkezni a helyiség méretéről sem. Egy kisebb szobába nem érdemes túl nagy TV asztalt vásárolni, hiszen sok helyet foglal, és már optikai szempontból is szákebbé teszi a helyiséget. Egy nagy, tágas szobában egy kisebb méretű TV állvány pedig csak akkor mutat jól, ha az adott helyiség berendezése megfelelően sűrű.

A https://www.butor-mirjan24.hu kínálatában a kisebb és nagyobb méretű TV állványok, TV asztalok és TV szekrények közül is válogathatsz, és biztos lehetsz abban, hogy nemcsak méretben, de stílusban is megtalálhatod az otthonodhoz leginkább illő, legpraktikusabb darabot.

Miért praktikus bútor a TV szekrény?

Sokan úgy gondolják, hogy egy TV szekrény vagy épp egy TV asztal kizárólag a televízió tárolására alkalmas, ez azonban tévedés. Ezek a bútordarabok kifejezetten univerzálisnak mondhatók, hiszen a legtöbb, TV készülék tárolására tervezett bútor több funkcióval rendelkezik.

Mutatós, modern TV szekrény, praktikus polcokkal ellátva.

Egy TV asztalon könnyen tárolhatunk a televízió mellett dekorációs tárgyakat, könyveket, vagy bármilyen egyéb apróságot is. A legtöbb TV szekrény pedig még ennél is sokoldalúbb, hiszen fiókokat is tartalmaz. Ezekben szinte bármit kényelmesen tárolhatunk, ami remek lehetőséget biztosít arra, hogy otthonunkban helyet spóroljunk és ne kelljen egy újabb komódra vagy tárolószekrényre is költenünk.

Több TV szekrény a fiókok mellett kisebb polcokkal is rendelkezik, melyeken akár könyveket, lemezeket vagy szobanövényeket és egyéb dekorációs elemeket és dísztárgyakat is elhelyezhetünk, ami segít abban, hogy a nappalit vagy a hálószobát hangulatosabbá varázsoljuk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére