Jelenlegi hely

Nemcsak a képeket, a hangokat is megörökítheted

Az első kimondott szavak, az első elénekelt népdal vagy éppen a sokadik szívből jövő kacaj? Bármelyikről is legyen szó, ezek olyan pillanatok, amik rögzítésre érdemesek, hogy később bármikor újra és újra visszahallgathasd őket. Akár egyedül, akár csemetéd társaságában. Még jó, hogy manapság ez könnyedén és egyszerűen megoldható.

Mire jó egy profi hangfelvevő?

Úgy tűnhet, hogy a diktafon tulajdonképpen felesleges kütyü, mert hát a telefon is képes hangrögzítésre. Ez igaz, na de nem mindegy a minőség, és az anyag tárolhatósága sem mellékes. Ha egy memóriakártya-nyílással rendelkező típusra, vagy PC-összeköttetést biztosító variációra szavazol, akkor megkönnyítheted az adatok mozgatását és tárolását. Miközben a készüléket zsebre vághatod, lévén a legtöbb hangfelvevő kifejezetten kis méretű. A nyomógombos alternatívák kezelése pofonegyszerű és nem utolsó sorban gyors, lényegesen hatékonyabb, mintha mondjuk az érintőképernyővel próbálkoznál perceken keresztül. A szó elszáll, és ez a mindenféle hanghatásokra is igaz, úgyhogy nem célszerű egyetlen másodpercet sem elvesztegetned.

Előadásokat, interjúkat, különböző beszélgetéseket is mikrofonvégre kaphatsz, de ha úgy tartja a kedved, akkor a családi programok, kimozdulások, kirándulások atmoszféráját is megörökítheted. A hanghatások pont ugyanannyira pótolhatatlanok, mint a képek, tehát ezért is óriási kincs minden egyes felvétel.

Mi az a minőség, ami elengedhetetlen a jól hallható sikerhez?

Ez az a terület, ami abszolút egyénfüggő. Akár koncerteket is felvehetsz, jóformán stúdióminőségben, de nyilván ehhez nagyon komoly eszköz szolgálhat csak megbízható alapként. Viszont ha nem most tervezed bedobni magadat a nyári fesztiválok sűrűjébe, akkor a kicsit rosszabb minőségben, ezáltal viszont sokkal nagyobb mennyiségben rögzítő modellek is tökéletesek lehetnek a számodra. Különösen azért, mert bár ezek a típusok nem arra születtek, hogy az élő fellépéseket hangstúdiókat megszégyenítő bitrátával rögzítsék, ám a hangélmények megörökítésére teljes mértékben megfelelőek, egyúttal bónusz pozitívumként megfizethetőek.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére