Jelenlegi hely

A nyugodt környezet megteremtése a hálószobában

A hálószoba, minden ember életében egy intim terület. Egy olyan privát szféra, ahová még a nem velünk élő családtagokat, barátokat és ismerősöket sem engedjük be. A lakásnak ezt a helyiségét törekszünk oly módon kialakítani, hogy maximálisan biztosítsa az esti kikapcsolódásunkat és pihenésünket. A nyugalmat sugárzó hálószobai környezet kialakításához adunk tippeket.

A megfelelő bútorzat kiválasztása

A hálószoba talán az egyetlen olyan hely a lakásunkban, amely nem kíván túl sok bútorzatot. A szoba központi elme, az ágy, amelynek kényelme nagyban meghatározza, hogy mennyire tudunk regenerálódni az éjszaka folyamán és mennyire leszünk kipihentek másnap. Egy nagyobb hálószobában elférhet még egy ruhásszekrény. Ha viszont csak kis méretekkel rendelkezik ez a szoba, akkor érdemes egy kisebb tükrös szekrényt választani, mivel optikailag segít megnövelni a teret. A hálószoba elengedhetetlen bútordarabja az éjjeliszekrény. Az, hogy melyiket és milyet választunk, amikor az éjjeliszekrények között válogatunk, egyrészt a szoba mérete, másrészt a szoba stílusa határozza meg. Ha kisebb a hálószobánk, érdemes egy tárolófiókokkal ellátott éjjeliszekrény mellett dönteni. Az éjjeliszekrények között találunk egyszerűbb, letisztult vonalat képviselő, illetve modernebb kialakítású darabokat is. A választásánál mindenképpen vegyük figyelembe az ágy és esetlegesen a többi bútordarab színét és textúráját is.

A nyugodt környezet megteremtésében a hálószobai bútorok nagy segítségünkre vannak. A rendezetlenség, a káosz, a nyugodt pihenést is megzavarja, ezért is lényeges, hogy a hálószobában ne legyen zsúfoltság, ellenben mindennek legyen meg a megfelelő helye. Ha a ruhák tárolását nem tudjuk máshol megoldani, akkor valóban szükséges lehet egy gardróbszekrény a hálószobában, hiszen csakis a szekrények segíthetnek abban, hogy mindig rend uralkodjon ebben a helyiségben.

A nyugalom színei

A színeknek erejük van és hatással vannak a hangulatunkra. Hiába imádjuk a vörös színt, a hálószobában ne használjuk, mert dühöt generál és megzavarja a békés éjszakai pihenésünket. A fehér, a bézs és a pasztellszínek azonban nagyszerűen kikapcsolnak, feltöltenek, relaxálnak, a nagy, színes formákkal ellentétben. A színválasztás egyéni döntés kérdése, de a színeknek valóban hatása van arra, hogyan érzünk, mit gondolunk. A bennünk rejlő, elalvás előtti gondolatok és érzések pedig meghatározzák, hogy éjjel nyugodtan alszunk, vagy csak álmatlanul forgolódunk majd.

A dekorációk szerepe az éjszaki pihenésben

A hálószoba egyszerű berendezéséhez a dekorációk letisztultsága is hozzátartozik. Törekedjünk a minimalizmusra és próbáljunk olyan kisméretű dekorációk között válogatni, amikor vásárolni megyünk, amelyek egyrészt, remekül illeszkednek a hálószobai enteriőrbe, másrészt, amelyek valóban szükségesek és jól mutatnak a hálószobai környezetben.

A fotó forrása:
Svet_Feo / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére