Jelenlegi hely

A nyugodt környezet megteremtése a hálószobában

A hálószoba, minden ember életében egy intim terület. Egy olyan privát szféra, ahová még a nem velünk élő családtagokat, barátokat és ismerősöket sem engedjük be. A lakásnak ezt a helyiségét törekszünk oly módon kialakítani, hogy maximálisan biztosítsa az esti kikapcsolódásunkat és pihenésünket. A nyugalmat sugárzó hálószobai környezet kialakításához adunk tippeket.

A megfelelő bútorzat kiválasztása

A hálószoba talán az egyetlen olyan hely a lakásunkban, amely nem kíván túl sok bútorzatot. A szoba központi elme, az ágy, amelynek kényelme nagyban meghatározza, hogy mennyire tudunk regenerálódni az éjszaka folyamán és mennyire leszünk kipihentek másnap. Egy nagyobb hálószobában elférhet még egy ruhásszekrény. Ha viszont csak kis méretekkel rendelkezik ez a szoba, akkor érdemes egy kisebb tükrös szekrényt választani, mivel optikailag segít megnövelni a teret. A hálószoba elengedhetetlen bútordarabja az éjjeliszekrény. Az, hogy melyiket és milyet választunk, amikor az éjjeliszekrények között válogatunk, egyrészt a szoba mérete, másrészt a szoba stílusa határozza meg. Ha kisebb a hálószobánk, érdemes egy tárolófiókokkal ellátott éjjeliszekrény mellett dönteni. Az éjjeliszekrények között találunk egyszerűbb, letisztult vonalat képviselő, illetve modernebb kialakítású darabokat is. A választásánál mindenképpen vegyük figyelembe az ágy és esetlegesen a többi bútordarab színét és textúráját is.

A nyugodt környezet megteremtésében a hálószobai bútorok nagy segítségünkre vannak. A rendezetlenség, a káosz, a nyugodt pihenést is megzavarja, ezért is lényeges, hogy a hálószobában ne legyen zsúfoltság, ellenben mindennek legyen meg a megfelelő helye. Ha a ruhák tárolását nem tudjuk máshol megoldani, akkor valóban szükséges lehet egy gardróbszekrény a hálószobában, hiszen csakis a szekrények segíthetnek abban, hogy mindig rend uralkodjon ebben a helyiségben.

A nyugalom színei

A színeknek erejük van és hatással vannak a hangulatunkra. Hiába imádjuk a vörös színt, a hálószobában ne használjuk, mert dühöt generál és megzavarja a békés éjszakai pihenésünket. A fehér, a bézs és a pasztellszínek azonban nagyszerűen kikapcsolnak, feltöltenek, relaxálnak, a nagy, színes formákkal ellentétben. A színválasztás egyéni döntés kérdése, de a színeknek valóban hatása van arra, hogyan érzünk, mit gondolunk. A bennünk rejlő, elalvás előtti gondolatok és érzések pedig meghatározzák, hogy éjjel nyugodtan alszunk, vagy csak álmatlanul forgolódunk majd.

A dekorációk szerepe az éjszaki pihenésben

A hálószoba egyszerű berendezéséhez a dekorációk letisztultsága is hozzátartozik. Törekedjünk a minimalizmusra és próbáljunk olyan kisméretű dekorációk között válogatni, amikor vásárolni megyünk, amelyek egyrészt, remekül illeszkednek a hálószobai enteriőrbe, másrészt, amelyek valóban szükségesek és jól mutatnak a hálószobai környezetben.

A fotó forrása:
Svet_Feo / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére