Jelenlegi hely

Családvédelmi Szolgálat - Székesfehérvár

Cím: 8000 Székesfehérvár, Mátyás király krt 13.
Telefon: 22/511-720, 22/314-090
Email: antsz.szfvar@kdr.antsz.hu

Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete Családvédelmi Szolgálat. (Nem azonos a Családsegítő Szolgálattal!)

A Családvédelmi Szolgálat a Magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény alapján oktatási intézményekben és azon kívül szervezi a családtervezéssel kapcsolatos ismeretek terjesztését, az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén a terhességmegszakítás a Családvédelmi Szolgálatnál kérelmezhető.

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 -12:00 és 13:00 -15:30
Péntek: 9.00-13.00

A tanácsadások előjegyzés alapján működnek. Időpontot hétköznap 8.00 - 9.00 között lehet kérni a 22/511-720-as telefonszámon.

"Tisztelt Hölgyem / Uram!

Ha Önöket a várandós állapot olyan súlyos válsághelyzetbe hozta, hogy a terhesség megszakítását mérlegelik, forduljanak bizalommal a Családvédelmi Szolgálathoz. Nálunk meghallgatásra, megnyugtatásra, támogatásra, információra számíthatnak annak érdekében, hogy a válsághelyzet megoldására Önökkel együtt pszichés, orvosi, szociális és egyéb támogatási lehetőségeket találjunk.

A tanácsadáson nyugodt körülmények között átgondolhatják a helyzetet, a válságot előidéző tényezőket és azok megoldásának lehetőségeit. Ennek érdekében kapnak tájékoztatást a támogatást nyújtó állami és civil szervezetektől, a rászorultságtól függő pénzbeli, természetbeni és a gyermekek után járó ellátásokról és az örökbeadás lehetőségéről.

A tanácsadás minimum kétszeri megjelenést igényel, melyre - ha lehet - az apa és az anya együtt jöjjön el. Kérjük, ne hamarkodják el a felelős döntést! Előfordulhat, hogy több beszélgetésre van szükség, melyre biztosítunk lehetőséget.

Ha Önök mégis úgy döntenek, hogy a szülői szerepet nem tudják vállalni és az örökbeadás lehetőségével sem kívánnak élni, akkor legkorábban az első megjelenést követő harmadik napon kérhetik a terhességmegszakítást. Ez esetben információt kapnak annak körülményeiről, a testi és lelki rizikó tényezőiről, az utógondozás lehetőségeiről, valamint a fogamzásgátlás személyre szóló módszereiről.

A beavatkozásig még bárki megváltoztathatja a döntését!

Tekintettel arra, hogy komoly döntés előkészítéséről van szó, a tanácsadás időtartama legalább 30-40 percet vesz igénybe és előfordulhat, hogy valamennyit várakoznia kell. Ezért kérjük, hogy kiskorú gyermekét ne hozza magával.

Megértését köszönjük."
Felelős kiadó: Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére