Jelenlegi hely

Karácsonyi könyvajánló

Összegyűjtöttük nektek néhány karácsonyra hangolódós vagy akár a fa alá való gyerekkönyvet. Válogassatok belőle.

 Eltévedt a Télapó - Makk Marci meséi

Ajánlott életkor: 0-3 év
Lapozó


Betlehemi királyok

Ajánlott életkor: 0-3 év
Lapozó


Pipp és Polli - A karácsonyfa

Ajánlott életkor: 0-3 év
Lapozó


Jane Benett: A karácsony története

Ajánlott életkor: 1-3 év
Ez könyv a legkisebbeknek meséli el a jól ismert bibliai történetet. A különleges kidolgozású lapok háromdimenziós képet tárnak az olvasó elé.


Kukucs, itt a karácsony

Ajánlott életkor: 1-3 év
A Kukucs-könyvek kellően nagyok és strapabírók ahhoz, hogy állják a kíváncsiskodó ujjacskák rohamát! Kinyitható, tologatható és húzogatható részeik szórakoztató elfoglaltságot kínálnak a kicsiknek, a ritmusos versek pedig többszöri, közös mondókázásra csábítanak.
A Kukucs, itt a karácsony minden lapja izgalmat tartogat: suhan a szán, épül a hóember, és díszek kerülnek a fára.


Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya

Ajánlott életkor: 2-6 év
Emlékeztek még Bogyóra és Babócára? A csigafiú és a katicakislány most együtt várják a Télapót,és izgatottan készülnek a karácsonyra.De vajon hová tűnt Bogyó ajándéka? És minek örülhet egy százlábú?

 


Marék Veronika: Kippkopp karácsonya

Ajánlott életkor: 2-5 év
Kippkopp meglesi a várost, mert hallotta a cinkétől, hogy ott a lakásokban karácsonyfa is van télen. A segítőkész karácsonyfa dísz mindent elmutogat Kippkoppnak és aztán egy csilingelő hang után egészen különös dolgok történnek. Olyan különösek, hogy végül a kis cinke és Kippkopp is karácsonyozik az erdőben.


Jutta Bauer: Emma karácsonya

Ajánlott életkor: 2-4 év
Úgy várunk a karácsonyra! Ajtócskát nyitunk naponta. Csillagot sütni, énekelni, ajtócskákat nyitogatni… És te mit csinálsz karácsonyestig? Az Andersen-díjas Jutta Bauer kedves és bájos figurája, Emma ebben a könyvben megmutatja, hogyan készülhetünk a téli ünnepre.


Adventi naptár

Ajánlott életkor: 3-99 év
Ez a különleges adventi naptár 24 elbűvölő kis képeskönyvet tartalmaz. Minden könyvecske advent egy-egy napjához kapcsolódik, s mindegyikben van egy rövid történet, amelyet felolvashatunk, vagy amelyet maguk a gyerekek is elolvashatnak. A mesék kicsi és nagy állatokról szólnak, az erdő vidám lakóiról, tündérekről, varázslókról és más titokzatos, szeretetre méltó erdei lényekről. Az aranyzsinórral ellátott könyvecskéket felakaszthatjuk a karácsonyfára.


VIDÁM KARÁCSONY - MATRICÁS FOGLALKOZTATÓKÖNYV

Ajánlott életkor: 3 év felett
Több mint 250 matricával és kipattintható sablonokkal


A vakond és a karácsony

Ajánlott életkor: 3 év felett
Mikor volt utoljára karácsony az erdőben? Tavaly biztosan elmaradt. És tavalyelőtt is. Úgy látszik, éppen itt az ideje, hogy a vakond karácsonyi ünnepséget rendezzen az állatoknak! Sok-sok ajándékra lesz szüksége, és találnia kell egy szép karácsonyfát.


3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Ajánlott életkor: 3-6 év
Egy közös mézeskalácssütés, vidám szánkózás, kalandos hógolyócsata vagy egy varázslatos meglepetés a téli erdőben meghitté teszik a Mikulás és a karácsonyvárás izgatott napjait.
A közel húsz történet tökéletes választás az adventi időszakra: olvass belőle minden este egyet, és hipp-hopp itt a karácsony!


Dr. Seuss: A Grincs (ford. Tandori Dezső)

Ajánlott életkor: 3-6 év
Végre újra olvasható az igazi nagy klasszikus Dr. Seuss-tól! Nem is lehet teljes a karácsonyi ünnep Grincs, Makszi és Kikfalva lakói, valamit egy igazi grincsfa nélkül…
Grincs Kikfalva közelében lakik, és teljes szívéből utálja a karácsonyt. Már ha egyáltalán van szíve… Gyűlöli az ajándékokat, a vidámságot, a karácsonyát, sőt, még a karácsonyi lakomát is. Ezért idén úgy dönt, ellopja az egész karácsonyt.
Ördögi tervéhez Télapónak öltözik, rénszarvast hamisít, és üres zsákokkal vág neki az éjszakának. Ám másnap reggel földbe gyökerezik a lába, amikor meghallja a boldogan éneklő kik gyerekeket. Lehet, hogy a karácsony nem is az ajándékokról és az ételekről szól..?
A Kolibri Klasszikusok sorozatában hatodik Dr. Seuss könyv most Tandori Dezső klasszikussá vált, mégis megújult fordításában jelenik meg.


100 izgalmas játék - Boldog karácsonyt!

Ajánlott életkor: 4 év felett
Ezzel a 100 IZGALMAS JÁTÉKKAL hamar telik az idő! Megannyi labirintus, kirakó, pontösszekötő, különbségkereső és színező segít ráhangolódni az ünnepekre.
A feladatok megoldása közben a gyerekek képességei játékosan fejlődnek. Készüljünk együtt a karácsonyra, indulhat a játék!


Karácsonyi kreatívkönyv

Ajánlott életkor: 4-8 év
A könyv tökéletes ajándék a Mikulás kis segítőinek, akik szeretnének kreatív feladatokat megoldani és játszani.
A feladatok során a gyerekek rajzolhatnak, színezhetnek, megtalálhatják a kiutat az útvesztőből, matricákat ragasztgathatnak és órákra ünnepi hangulatba kerülhetnek.
Mi található a könyvben? Sablonok Keresd meg a sablonokat a kötetben, és az oldalakat, ahol felhasználhatod őket! Matricák A karácsonyi matricák a könyv utolsó lapjain találhatók. Ragaszd fel őket a megfelelő képekre, vagy ahová csak szeretnéd! Képes történetek Sok helyed van, ahol írhatsz, rajzolhatsz vagy festhetsz, is.
Láss hozzá hamar! Mókás fejtörők Kösd össze a pontokat, és keresd meg a kiutat a labirintusból, a különbségeket két kép között vagy éppen az összeillő párokat! Feladatok Írj levelet a Mikulásnak, süss sütit, vagy készíts karácsonyi képeslapokat, melyekhez szép mintás papírokat is mellékeltünk. Játékok Ki lesz az első az Alkonyattól pirkadatig játékban vagy a memóriajátékban? Talán éppen te?


Kreatív foglalkoztató - Karácsony

Ajánlott életkor: 4-12 év
Leírás: Tarkabarka karácsonyi foglalkoztatónk kifestőkkel, rejtvényekkel, barkácsoldalakkal, kivehető oldalakkal örvendezteti meg a gyerekeket. A kivágható-hajtogatható formákból percek alatt el lehet készíteni a szebbnél szebb karácsonyi dekorációkat: a hangulatos ablakdíszeket, egyedi képeslapokat, üdvözlőkártyákat, ötletes ajándéktartókat és dobozkákat. A gyerekek nemcsak kézműves praktikákat, hanem az ünnepet idéző gyönyörű színezőket, izgalmas rejtvényeket, sőt adventi kalendáriumot is találnak a gazdag ötlettárban.


Diótörő

Ajánlott életkor: 5-10 év
Diótörő meg az Egérkirály csatározását és annak csodás, sőt helyenként hajmeresztő bonyodalmait E.T.A. Hoffmann német író vetette valaha papírra. Egy szép napon a kiváló orosz zeneszerző, Csajkovszkij - akinek képzeletét megmozgatta a mese - úgy döntött, hogy látható, hallható, sőt eltáncolható formában színpadra viszi az álmodozó kislány s a végül daliás Herceggé változó csúf kis Diótörő különös történetét. Az ő szépséges zenéje szárnyán azóta járja diadalútját a Diótörő szerte a világban, így nálunk, Magyarországon, a budapesti Operaházban is.


HUPIKÉK TÖRPIKÉK - KARÁCSONY A TÖRPÖKNÉL

Ajánlott életkor: 6 év felett
Peyo öt törpös története


Geronimo Stilton - A legszebb karácsonyi ajándék

Ajánlott életkor: 7-10
Rágcsáliában mindenki a karácsonyra készülődött, miközben én még mindig dolgoztam. Néhány órám maradt csupán, hogy ünnepi vacsorát főzzek 153 rokonnak (meg a barátoknak!) és megvegyem az ajándékokat.
A bajuszom végére sem kívántam, hogy két szemtelen manó elrángasson az Északi-sarkra!

 


Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Ajánlott életkor: 10-14 év
Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli?
Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét?
Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat


Matt Haig: A lány. aki megmenti a karácsonyt

Ajánlott életkor: 10-14 év
Ahol A fiú, akit karácsonynak hívnak véget ért, ott kezdődik ez a könyv.
Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája.
A nehéznek ígérkező küldetésben azonban nem marad magára: nemcsak a koboldok, a rénszarvasok, hanem maga az angol királynő, sőt egy macskakedvelő, Charles Dickens nevű férfi és egy önzetlen, tiszta szívű konyhásasszony is a segítségére siet, hogy meg tudja menteni Ameliát.
Csakhogy mindeközben Koboldfalván a feje tetejére áll a világ. A meseglimpik ármányt szőnek, felbujtják a trollokat, Bohó pedig mit sem sejtve a vesztébe rohan…


Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás

Ajánlott életkor: 10-14 év
A fiú, akit Karácsonynak hívnak és a A lány, aki megmenti a karácsonyt folytatása
Amelia vagyok, Karácsony apó és Karácsony anyó örökbefogadott gyermeke. Most biztos azt gondolod, könnyű embergyerekként Koboldfalván felnőni, de tévedsz.
Ott van például a koboldiskola: elég kiborító, hogy minden áldott nap karácsonyi dalokat kell énekelnünk – még júliusban is –, és a játékkészítést sem nekem találták ki. De ez még mind elviselhető lenne, ha nem irkálna folyton hazugságokat rólam Vodol apó az újságban.
Mindennek ellenére szeretem az új otthonomat. És amikor a féltékeny Húsvéti Nyúl és nyúlhadserege megtámadja Koboldfalvát, szemernyi kétség sincs bennem, hogy a karácsonyt csak a remény, a szeretet és a csoda mentheti meg. Persze az sem árt, ha a legnehezebb pillanatokban egy Igazmondó Glimpi is melléd áll…

 


Forrás: pagony.hu, kolibri.libricsoport.hu, libri.hu, mora.hu,

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére