Jelenlegi hely

Őszi workshop gyerekeknek- ezeket ajánljuk!

Ősszel amikor beköszönt a rossz idő és elkezdődik az iskola, sok szülő számára kérdésessé válik, hogy milyen tevékenységet találjon gyermeke számára, hogy szabadidejét hasznosan tölthesse. A őszi félévben induló különböző témájú workshopok remek megoldást nyújtanak azoknak, akik olyan beltéren is végezhető elfoglaltságot keresnek a gyerekeknek, ami nem terheli le őket túlságosan az iskola után. Alábbi cikkünkben olyan, a gyerekek életkorára és tudásszintjére szabott workshopokat mutatunk be, amelyeket a digitális világ legújabb irányai és trendjei ihlettek. A jellemzően 5-10 alkalomból álló workshopok nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fiatalok belekóstoljanak az adott témába és sikerélményt szerezzenek alkotás közben. Ha pedig megtetszik nekik és szeretnének többet tudni, akkor a workshopot követően különböző digitális kurzusokhoz is csatlakozhatnak.

Programozó workshop

A programozó workshophoz - annak témájától függően - már akár 9 éves kortól is csatlakozhatnak a gyermekek. Ha nem tudod, vagy nem szeretnéd gyermeked iskola után és hétvégén másik intézménybe vinni, akkor válassz olyan workshopot számára, ami online is elérhető. 

A programozó workshopok közül az ImagiCharm workshop az egyik legkedveltebb. A workshop 9-12 éves diákok számára javasolt és - amellett, hogy hasznosan töltik a szabadidejüket - számos értékes tapasztalatot szerezhetnek a részvétellel. A workshop lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy játékos és vizuális módon ismerkedjenek meg a programozás alapelveivel, és az egyik legismertebb programozói nyelv, a Python alapjaival. 

A másik népszerű programozó workshop a gyerekek körében az App készítés workshop. A részvétel 13 éves kortól ajánlott azoknak a diákoknak, akik nem csak használói, de alkotói is szeretnének lenni a telefonos alkalmazásoknak. A workshop alatt a gyerekek megtanulnak olyan applikációkat fejleszteni, amelyek kihasználják a telefon saját funkcióit és ízelítőt kapnak a programozás alapjaiból is. 

Digitális alkotó workshop

A digitális alkotó workshopok közül vannak olyanok, amelyekhez akár már másodikos kortól csatlakozhatnak a gyerekek. A digitális illusztráció workshop például pont ilyen. Ez a foglalkozás lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy digitális karaktereket alkossanak, és felfedezzenek különböző stílusokat. A workshopon alapvető programozást is tanulnak, amellyel mozgatni tudják az általuk alkotott digitális figurákat. 

Ha 12-15 éves gyermeked számára keresel hasznos elfoglaltságot, akkor a 3D tervezés workshop jó választás lehet. A 3D-s nyomtatás egyre inkább elterjedt a mindennapjainkban, ezért a workshopon való részvétel nem csak egy remek kreativitást fejlesztő alternatíva, de hasznos tudás is lehet számukra a jövőben. A diákok megtanulják hogyan lehet 3D-s alakzatokat tervezni és felhasználni, sőt saját 3D-s tárgyaikat is megalkothatják.

Melyik a legjobb workshop gyermeked számára?

Érdemes minél több szempontot számításba venni, amikor workshopot keresel a gyermeked számára. Először is a legfontosabb, hogy olyat keress, ami megfelel az érdeklődési körének és életkorának. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi érdekli, vagy mi fogja lekötni, akkor keress általánosabb lehetőségeket, mint például a digitális alkotó workshopok. Ezek mellett pedig azt is vedd figyelembe a választásnál, hogy a workshopot tartó oktatási intézmény kis létszámban és szakértő oktatókkal tartja-e a foglalkozásokat.

Összefoglalás

Gyakori tévhit, hogy a digitális vagy programozó workshopokon való részvételhez valamiféle képzettséggel, vagy előzetes tudással kell rendelkezniük a gyerekeknek. A valóság az, hogy a gyerekeknek mindössze némi érdeklődésre és tudásvágyra van szükségük. A fent említett workshopok megnyitják a digitális világot a gyermekek előtt, nem csak felhasználói, de alkotói oldalról is. A részvétel fejleszti a kreativitásukat, a digitális készségeiket, illetve az algoritmikus gondolkodásukat is. 

Kellemes időtöltést és jó tanulást kívánunk a gyerkőcöknek!

Szponzorált tartalom

Fotók forrása: Freepik

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére