Jelenlegi hely

Különleges kastélyprogramok országszerte a hosszú hétvégére

Tavaszi szezonnyitó kastélyprogramokat találunk országszerte. Nem lehet kérdés, megyünk-e, inkább csak az, merre?

Az elmúlt években felújított magyar kastélyok és várak gazdag történetéhez köthetőek a tavaszi szezonnyitó rendezvények: fáklyás felvonulás és tűzgyújtás az Ördöglovas emlékére; török kori gasztrokalandok vagy lézerlövészet? Ezen a hétvégén minden lehetséges!

Bajna, Sándor–Metternich-kastély

Időpont: 2023.  április 29 - május 1., szombat-hétfő

A hosszú hétvégén napközben játéksziget várja a családokat. Vasárnap este fáklyás kastély- és parktúrán, valamint tűzgyújtáson vehetnek részt az érdeklődők gróf Sándor Móric, az Ördöglovas, a kastély volt urának emlékére. 

https://www.facebook.com/events/612507627115282

Keszthely, Helikon Kastélymúzeum

Időpont: 2023. április 29 - május 1., szombat-hétfő

Kultúr-Majális a Festetics-kastélyban! Velencei tükörterem, báltermek, lakosztályok, kocsik, hintók, automobilok az arisztokrácia életében... a hosszú hétvége alkalmával rendhagyó tárlatvezetésekkel, az ünnep alkalmával megnyíló északi szárny megtekintésének lehetőségével, lovasbemutatókkal és keresőjátékkal várják a vendégeket!

Részletes programokért KLIKK ide!

 

Tata, Esterházy-kastély

Időpont: 2023. április 29 - május 1., szombat-hétfő

A hosszú hétvégén minden nap 14 órai kezdettel a felújítás előtt álló épületrészek érintésével, tematikus kerti vezetésre várják az érdeklődőket!
A családok számára kincskereső játék a kastély kiállítótereiben, május 1-jén pedig a gyermekek anyák napi kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

További infók INNEN.

Füzérradvány, Károlyi-kastély

Időpont: 2023. április 30., vasárnap

Vegyen részt az immáron második alkalommal sorra kerülő Kastélykör Flow futóversenyen a füzérradványi Károlyi-kastély csodálatos parkjában! Versenyek indulnak 5, 10 és 20 km-es távokon is.

Részletek és versenykiírás ITT! 

Siroki vár

Időpont: 2023. április 30 - május 1., vasárnap-hétfő

Április 30-án egész napos bábkalanddal, zenével és egy asztali bábelőadással várunk mindenkit a Siroki várba!
Újra felelevenedik a török kor! Érdekli, hogy kávé vagy serbet mellett hogyan töltötték az idejüket az oszmánok?

Programokért KLIKK ide!

Forrás

Dég, Festetics-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Ugrálóvárral, arcfestéssel, finom falatokkal, valamint a kastélyban óránként induló érdekes tárlatvezetésekkel készül Magyarország egyik legbájosabb kastélya, a dégi Festetics kastély.

További INFÓK innen.

Füzérradvány, Károlyi-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Parktúra, lézerlövészet, vagy íjászkodás, kézműves foglalkozás, Camera Obscura sátor, tollaslabda, foci,... Örömteli, vidám majális a kastélyparkban!

INFOK a kastélyról és az eseményről ITT.

Majk, Kamalduli Remeteség

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Moldvai csángó táncház és tánctanítás a Pötörke Népművészeti Egyesülettel a Kamalduli Remeteségben, kössünk együtt szalagot a majki almafákra!

További infók ITT.

Forrás

Nádasdladány, Nádasdy-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Igai különlegesség lehet a Nádasdy kastély valaha volt lakóinak és vendégeinek életét kipróbálni azoknak, akik kíváncsiak a főúri életérzésre: romantikus csónakázás a kastély taván és biliárd party a kastély férfi szalonjában. Hamupipőke tanoda, Várromboló, Titkok ládája, Fogd ki a halat!, Ötödölő, Karikadobó, Célbadobó... A kastélyparkban népi játékok, ugrálóvár és lufibohóc várják a kisgyermekes családokat.  

A programokra ITT lehet bejelentkezni.

Somogyvár, Szent László Nemzeti Emlékhely

Időpont: 2023. május 1., hétfő

A történelem és a középkor szerelmesei különleges tárlatvezetésen vehetnek részt, ahol rengeteg érdekességre derül fény az apátság történetéből. A látogatóközpontban pedig kézműves foglalkozások lesznek, melynek keretében gyapjú ékszereket lehet készíteni.

Részletes programok, bejelentkezés ITT.

Sümeg, Püspöki Palota

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Barokk illúziókeltés a téma, két időpontban (10:30 és 14:00) is indítanak csoportokat, hogy különleges szempontból csodálhassuk meg a Püspöki Palota kiállítását. Hogyan használta a barokk az illúziókeltést, és vajon milyen hatást kelt bennünk ma? Ma is él a varázslat? Valamint Eiter István Nekem a Kis-Balaton... című fotókiállítás nyílik ugyanezen a hétvégén.

Programokért, aktualitásokért KLIKK ide.

Szabadkígyós, Wenckheim-kastély

Időpont: 2023. május 1., hétfő

Vadvirágtúra és ehető növények megismerése parktúra Boldog Gusztáv természetvédelmi szakember vezetésével A túra keretében a résztvevők bejárják a kastélyparkban található vadvirágos réteket és megismerkednek az ehető növényekkel. További természetközeli programok is várják majd a látogatókat, Madárvilág és madárgyűrűzési bemutató a kastélyparkban április 30-án. Nyári nyitvatartási rendben fogadja látogatóit a Vendégségben Wenckheiméknél c. kiállítás.

Regisztrációért KATT ide.

Forrás

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére