Jelenlegi hely

Tudnivalók a bölcsődei beiratkozásról

A szülő vagy a törvényes képviselő a gyermek húszhetes korától a harmadik életévének a betöltéséig kérheti a gyermeke felvételét a bölcsődébe. A bölcsőde vállalhatja fogyatékos gyermekek korai fejlesztését, gondozását, a gyermek 6 éves koráig.

A bölcsődei ellátás igénybe vétele önkéntes, de a gyermek bölcsődébe történő felvételét a szülőn kívül kezdeményezheti a körzeti védőnő, a házi gyermekorvos, a háziorvos, a szociális, illetve a családgondozó, a gyermekjóléti szolgálat és a gyámhatóság is.

A szülő vagy a törvényes képviselő a gyermek húszhetes korától a harmadik életévének a betöltéséig kérheti a gyermeke felvételét a bölcsődébe. A bölcsőde vállalhatja fogyatékos gyermekek korai fejlesztését, gondozását, a gyermek 6 éves koráig.

A bölcsődei ellátás igénybe vétele önkéntes, de a gyermek bölcsődébe történő felvételét a szülőn kívül kezdeményezheti a körzeti védőnő, a házi gyermekorvos, a háziorvos, a szociális, illetve a családgondozó, a gyermekjóléti szolgálat és a gyámhatóság is. A szülő hozzájárulása azonban mindenképpen szükséges az ellátás igénybevételéhez. A felvételi kérelemhez csatolni kell a házi gyermekorvos igazolását arról, hogy a gyermek egészségi állapota alapján alkalmas a bölcsődei gondozásra, mert ha valamilyen fertőző betegségben szenved, nem járhat bölcsődébe.

A bölcsődei felvételhez szükséges dokumentumok:

  • szülő (gondviselő) személyi okmányai (személyi igazolvány, lakcímkártya)
  • gyermek TAJ kártyája, lakcímkártyája
  • külföldi állampolgárok esetén a tartózkodás jogcíméről szóló igazolás
  • munkáltatói igazolás a szülők munkavégzéséről
  • gyermekorvosi igazolás arról, hogy a gyermek egészséges és a környezete fertőzésmentes
  • védőnő által kitöltött „Bölcsődei gyermek-egészségügyi törzslap”
  • a gyermek oltási könyve
  • a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők esetén az arról szóló határozat

A felvételi kérelmet és az igazolást az intézmény vezetőjéhez kell benyújtani. A bölcsődei ellátást a gyermek három éves koráig lehet igénybe venni, ezért ha a gyermek a harmadik életévét már betöltötte az ellátás megszűnik a bölcsődei nevelési év végén (augusztus 31-én). Előfordulhat, hogy a bölcsőde orvosa még nem javasolja az óvodai jelentkezést, mert a gyermek a testi vagy szellemi fejlettségi szintje alapján még nem érett arra. Ebben az esetben a gyermek a negyedik életév betöltését követő augusztus 31-ig járhat a bölcsődébe.(1997. évi XXXI. tv 42. §)

Forrás: http://www.noefon.hu/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére