Jelenlegi hely

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.

Azt a bizonyos beszélgetést. Ehhez találtam most egy segítséget.

A közösségi médiában egy igazán jó gondolatokat adó bejegyzés kering a Mikulás létét fitogtató gyerekkérdések megválaszolására. Idemásolom, így nem veszik el az üzenőfalon.

Ha valaki tudja az eredetét, megköszönjük, ha szerkestőségünkhöz eljuttatja. A Mikulás tetszés szerint Télapóval is helyettesíthető.

Fiú: - Apa, azt hiszem, már elég idős vagyok. Létezik a Mikulás?

Apa: - Oké, egyetértek azzal, hogy elég idős vagy. De mielőtt elmondanám, van egy kérdésem. Az "igazság" veszélyes ajándék. Ha egyszer tudsz valamit, nem tudod nem elfelejteni. Ha egyszer megtudod az igazságot, soha többé nem fogsz úgy viszonyulni hozzá, mint most. Tehát a kérdésem az: biztos, hogy tudni akarod?

Rövid szünet...

Fiú: - Igen, tudni akarom.

Apa: - Oké, megmondom: Igen, van Mikulás.

Fiú: - Tényleg?

Apa: - Igen, tényleg, de ő nem egy szakállas öregember piros öltönyben. Ezt mondjuk a gyerekeknek. Látjátok, a gyerekek túl fiatalok ahhoz, hogy megértsék a Mikulás valódi természetét, ezért elmagyarázzuk nekik úgy, hogy ők is megértsék. Az igazság a Mikulásról, hogy ő egyáltalán nem ember, hanem egy eszme. Gondolj azokra az ajándékokra, amiket a Mikulás adott neked az évek során. Igazából magamnak vettem azokat. Láttam, ahogy kinyitod őket. És zavart, hogy nem köszönted meg? Persze, hogy nem! Valójában nagy örömet okozott nekem.

Látod, a Mikulás AZ ÖTLET, HOGY ADNI AZ ADÁSÉRT, köszönet és elismerés gondolata nélkül.

Amikor múlt héten láttam azt a nőt összeesni a metrón, és segítséget hívtam, tudtam, hogy sosem fogja megtudni, hogy én hívtam a mentőket. Mikulás voltam, amikor ezt csináltam.

Fiú: - Ó!

Apa: - Tehát most, hogy tudod, részese vagy. Most már neked is Mikulásnak kell lenned. Ez azt jelenti, hogy soha nem árulhatod el egy kisgyereknek a titkot, és segítened kell eljuttatni a Mikulás ajándékokat neki. A legfontosabb, keresned kell a lehetőségeket, hogy segíts az embereken. Értetted?

Segítsünk egymásnak és légy kedves!

ADL - Debrecenimami

Listakép: Pexels/Capotina Entretenimientos

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére