Jelenlegi hely

Bolygónk a Föld – A Föld hete programok az Agórával

Idén is az élővilág változatosságának megőrzése lesz a központi témája a Föld napjának április 22-én. A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont egész héten keresztül izgalmas játékokkal, feladatokkal és kisfilmekkel várja látogatóit a Facebookon.

A WWF Élő bolygó jelentése évről évre arra figyelmeztet, hogy az emberi beavatkozás a természet évezredes egyensúlyába, illetve az emberiség túlterjeszkedése és túlfogyasztása veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét.

Jelenleg mintegy egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye.

A mi bolygónk – A Föld hete az Agórával

Az Agóra Tudományos Élményközpont ebben az évben is digitális programokkal csatlakozik a Föld napja mozgalomhoz. 2021. április 21-től 25-ig A mi bolygónk – A Föld hete az Agórával címmel az élményközpont Facebook oldalán és honlapján a témához kapcsolódó, izgalmas videókkal, cikkekkel és játékokkal jelentkezik.

A biológiai sokféleség csökkenésének okai mellett szó lesz arról, miért olyan különleges a Föld a Naprendszer bolygói között, hogyan hasznosítja az Agóra a megújuló energiák adta lehetőségeket, és pontosítják, mi kerülhet a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Bemutatják a hazánkban védelem alatt álló veszélyeztetett fajokat, az Agóra-tó körül élő állatokat, és kiderül az is, alszik-e téli álmot a földigiliszta.

Szombaton a Kreatív tudomány sorozatban ledobják a virágmagbombát, a Vasárnapi tudományból pedig az érdeklődők megtudhatják, hogyan lehet házilag víztornádót készíteni.

Az Agóra Facebook oldalát itt találod.

Föld napja 1970 óta

A Föld napjáról 1970-ben egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére tartották meg az első Föld napját, hogy felhívják a figyelmet az egyre fokozódó ökológia válság jeleire és a bolygónk védelmére.

A mozgalomba már akkor 25 millióan kapcsolódtak be szerte az Amerikai Egyesült Államokban. Olyan környezetromboló folyamatok megállítása volt az akció célja, mint például a nagyfokú levegő- illetve vízszennyezés, a túlfogyasztásunkból származó, újra nem hasznosítható hulladékok felhalmozódása vagy a fosszilis energiaforrásaink (a szén, a kőolaj és a földgáz) teljes felélése.
Az akció később világmozgalommá nőtte ki magát, amelyhez hazánk az elsők között csatlakozott.

Föld Napja Alapítvány Magyarországon

1990 óta Magyarországon is minden évben megünnepeljük a Föld napját, ekkor hozták létre környezetvédők hazánkban a Föld Napja Alapítványt.

A szervezet honlapján felhívják a figyelmet arra, hogy mindannyian sokat tehetünk bolygónk védelme érdekében. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek és az egészségednek!

ADL - Debrecenimami

Forrás: Agora Tudományos Élményközpont

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyereknap hol máshol, mint Bikalon?! Középkori sokadalom a legkisebbeknek!

Gyereknap hol máshol, mint Bikalon?! Középkori sokadalom a legkisebbeknek!

Ez a nap legyen azé, akit a legjobban szeretsz, a gyermekedé! Játssz és légy vele! Érezze, hogy ma semmi sem számít, csak ő! Semmi sincs, ami pótolhatná a közös kalandot, és aminek mi más lenne a tökéletes helyszíne, mint a Bikali Élménybirtok! Pécsimamisoknak extra kedvezmény! 
Kivételesen vasárnap is! Pünkösdi készülődés a középkori faluban!

Kivételesen vasárnap is! Pünkösdi készülődés a középkori faluban!

Pünkösdvasárnap kicsik és nagyok -no meg a férfiak- mindent megtudhatnak a középkori harcászatról! Hölgyek és kislányok reneszánsz ruhát ölthetnek magukra, és igazi úri nővé válhatnak a szabóműhelyben! Délidőben szabad tűzön készülnek az ételek, a nap végén pedig rendkívüli küzdelmek, ugratás és heccelés, lovagi vetélkedések hada vár a lovagi tornán! Bikali Élménybirtok. A hely, amit kár lenne kihagynod! Pécsimamisoknak extra kedvezmény! 
Ha pünkösd, akkor Bikal! Téged is vár az Élménybirtok!

Ha pünkösd, akkor Bikal! Téged is vár az Élménybirtok!

Egy újabb, nagyszerű családi kalandban lehet részed ott, ahol megelevenedik a történelem. Egy századokon átívelő utazásra hív Bikal, ahol Hercegnők és Kurtizánok uralják a vidéket! Pécsimamisoknak extra kedvezmény! 
Fergeteges újranyitás a Bikali Élménybirtokon!

Fergeteges újranyitás a Bikali Élménybirtokon, Pécsimami kedvezménnyel!

Itt az ideje kilépni a mókuskerékből, és elfelejteni a napi gondokat! Mindenre elszánt középkori lovagok, egy tucatnyi kézműves foglalkozás és a legjobb komédiások várják az egész családot Bikalon, ahol életre kel a középkor! Pécsimamisoknak most extra kedvezmény! 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére