Jelenlegi hely

Dr. Fellegi Veronika

Dr. Fellegi Veronika vagyok. Szakorvosként számtalanszor szembesültem olyan helyzettel, betegséggel, amikor az orvos tehetetlennek érzi magát, a betegség mindig kiújul, visszatér, és bár minden kezelést megpróbálunk a páciensünk továbbra is panaszkodik. Sok betegem kérte, hogy valamilyen természetes gyógymóddal próbálkozzunk inkább a kémiai gyógyszerek helyett.

Általános orvosi diplomámat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem meg, ezt követően a székesfehérvári Szent György Kórház fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti osztályán kezdtem dolgozni. A rezidensképzés alatt az Országos Gyógyintézeti Központ (korábbi HIETE) fül-orr-gégészeti osztályára kerültem, itt szereztem szakvizsgát fül-orr-gégészetből. Mivel a szakképzésre nagy hangsúlyt fektettek, tanáraimnak köszönhetően számos magyarországi intézményben jártam tanulmányúton és sajátítottam el a különböző műtéti technikákat. Fő érdeklődési területeim: középfülsebészet, orrsövény plasztika, endoszkópos orrmelléküreg-műtétek.

Szakorvosként számtalanszor szembesültem olyan helyzettel, betegséggel, amikor az orvos tehetetlennek érzi magát, a betegség mindig kiújul, visszatér, és bár minden kezelést megpróbálunk a páciensünk továbbra is panaszkodik. Sok betegem kérte, hogy valamilyen természetes gyógymóddal próbálkozzunk inkább a kémiai gyógyszerek helyett.

Az egészségtudatossá vált világ és a betegeim kérésének hatására kerültem a homeopátia közelébe, és kezdtem meg tanulmányaimat a Magyar Homeopátiás Orvosok Egyesületénél. Klasszikus és a klinikai homeopátiás továbbképzéseken folyamatosan részt veszek. Mivel homeopátiás orvosként nem csak fül-orr-gégészeti betegekkel találkozom, még több olyan problémával találkozom, amikor a nyugati vagy akadémikus orvoslás nem elégséges, vagy nem hoz tökéletes eredményt.

Hitvallásom szerint nem csak a betegséget, hanem az egész embert gyógyítjuk, és így érhetünk el igazi, tartós gyógyulást gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

A fórumon feltett kérdéseikre 5 munkanapon belül válaszolok!

Elérhetőségeim:
Virág Egészségközpont
8000 Székesfehérvár, Virág Benedek u. 1.

Bejelentkezés: 
hétfőtől-péntekig 9:00-18:00 között a +36-70/9355935-ös telefonszámon

Rendelési idő:
szerda 9:00-11:00 és 15:00-18:00-ig
péntek: 15:00-18:00-ig

Egyéb elérhetőségek:
www.fellegiveronika.hu
www.viragrendelo.hu
Tel: +36-20/9723776

Dr. Fellegi Veronika homeopátiás orvoshoz 2015. júliusa előtt érkezett kérdéseket és azokra adott válaszokat itt olvashatod >>

 

Hozzászólások

Kedves Veronika!

2 kérdésem lenne.10 hetes kisfiam nagyon hasfájós ill. székelési problémái vannak 3 hete.A széklete nagyon besűrűsödik.Inger van nála, mert látom, hogy nyomna de sikerűl neki.Milyen homeopátiás szereket tud ajánlani nekem?

Segítségét nagyon köszönöm!

Üdvözlettel Nikoletta

Kedves Nikoletta!

Tudnom kéne, hogy a hasfájás milyen jellegű, azaz melyik napszakban jelentkezik, ill. erősödik fel, valamint mire szűnik(masszázs, hideg, meleg borogatás), és hogy viselkedik a kisfia ez alatt. Feszít, vagy összegörnyed. Csak anyatjet kap, vagy tápszerpótlást is.

Addig is javaslom a Silicea D12 és a Magnesium phosphoricum D6 Schüssler sókat. 1,5 dl. forralt, lehűtött (szobahőmérsékletű) vízben oldjon fel minegyikből 1/2 tablettát, és ebből az oldatból a nap folyamán több alkalommal (8-10) kapjon egy-egy kiskanálnyi vizet. Minden nap új oldatot kell készítenie.

Üdvözlettel:

dr.FV

 

Tisztelt Veronika!

Általában az esti órákban jelentkezik, de előfordúl, hogy napközben is van.Mostanában evés közben is sokat tegereg ill. van, hogy vigasztalhatatlanúl sír.Feszíti magát és ringatásra "rázásra" nyugszik meg és van, hogy a babakocsi is hatásos.Csak anyatejet kap!

 

Válaszát köszönöm !

Üdvözlettel Nikoletta

Kedves Nikoletta!

A korábban javasolt Schüssler sók mellé kapjon Chamomilla C15-öt oldva 1 dl vízben 5 golyót, és ebből az oldatból kapjon napi 3x1-2 kiskanállal. Mellé 7 napig Protexin Restore nevű készítményt napi 1 tasakkal, kevés kb. 5 ml anyatejben feloldva.

 

Üdvözlettel:

dr.FV

 

Kedves Doktornő!

11 hetes hasfájós kislányunknak szeretnénk segítséget. Már elég sok mindent kipróbáltunk, sajnos kevés sikerrel. (Colief, Lactase comfort cseppek, espumisan, infacol, gripe water) Evés után fél órával kezd nyűgösködni, innentől csak kézben van el, sétálni kell vele és rázogatni közben, néha megfeszíti magát aztán felsír. Esténként van, hogy másfél órát is így kell sétálgatni vele, közben már látszik, hogy nagyon fáradt, de nem tud elaludni. Napközben ha sikerül letennünk aludni, legtöbbször 30-40 percre rá felébred, ilyenkor tekereg, dugja fel a popsiját, és pukizik. Az éjszakákat viszont átalussza, a cumiját kell néha visszaadni, ilyenkor is gyakran látjuk, hogy hajnalban tekereg, pukizik, de nem ébred fel rá. Hétfő óta kap Chamomillát, azóta letenni aludni sokkal könnyebb, 5 perc sétálgatás és már alszik is, de ugyanúgy felkel 30-40 percre, viszont már nem a pukikra, hanem fel is sír, ugyanúgy megfeszül, mint korábban és csak egy óra sétálgatás után tud visszaaludni. Olyan mintha a korábbi evés utáni fájdalom eltolódott volna ide. Arra gondoltunk, hogy talán a Schüssler só többet segítene, illetve a BioGaia cseppeket ajánlották még, amit még nem próbáltunk.. Cumisüvegből etetjük, mert nem sikerült a szoptatás, de csak anyatejet kap. Ritkán van széklete, 7-8 naponta, de akkor sok, a színe, állaga normális, aranysárga, krémes. Amikor épp kakil, akkor kicsit erőlködik, de ezt normálisnak gondolom. Nagyon sokat pukizik, elég büdöseket, nem tudom, ennek van-e jelentősége. Elég sokat bukik és csuklik, azt olvastam, hogy ezen is segíthet a Schüssler só. Lehet egyszerre többfélét is adni neki? Amennyiben igen, hogyan adagoljuk? A Chamomillán kívül jelenleg Lactase comfort cseppeket és Infacolt kap a kicsi, az Infacol talán segített valamit, amikor elkezdtük adni. 

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Kedves Anyuka!

Kisgyermeke hasfájására a következő terápiát javaslom: Magnesium phosphoricum Schüssler só D6 és Natrium phosphoricum Schüssler D6 készítményekből 1 dl forralt, szobahőmérsékletűre lehűtött vízbe tegyen bele mindegyikből fél tablettát, és ebből az oldatból naponta több alkalommal 1-1 babakanálnyi vizet kapjon a kicsi. Lehet 5-10 percenként is a kritikus esti időszakban. Nem kell, hogy elfogyjon az egész oldat, és minden reggel újat kell készíteni. A Chamomillát meghagynám az "üvöltős" estékre alkalomszerűen, mert tartósan nem lehet adni, tehát mindenképpen legyenek Cham. mentes napok. Vagy a Biogaia-t vagy a Protexin Restore készítményeket javasolnám mellé 10 napig napi 1 adagot valamelyikből. A terápia hatására 3-4 nap alatt javulást kell észlelni.

Mivel anyatejes a baba, javaslom, hogy Ön 2-3 hónapig ne fogyasszon tejterméket (vaj,joghurt,lágy sajtok..). Nyugodt alvást kívánva, üdvözlettel:

dr.FV

Tisztelt Doktornő!

26 éves férfi vagyok,12 éve van pikkelysömöröm.(Hajas fejbőr,test szerte(20%) apró kis plakkok,anyajegy nagyságtól az 5 forintos nagyságig.
Eddig amit használtam:
-Külsőleg:
              Elocom 0,1% 20g
             ​ Advantan
              Diprosalic
              Dermovate
Belsőleg:Sandinumm Noral 2x100mg (8 hónapig)
Jelenleg:Clobex sampon
             Uhg.Stearin testápoló 
             Elocom 0,1% 20g
Az lenne a kérdésem Önhöz,hogy az egyik internetes fórumon olvasottak alapján többen is ajánlották a Sulfur 9CH golyócskákat, amit 2 napja szedek(1x5 golyócska) mennyi idő után várható javulás, illetve mennyi ideig ajánlott szedni?
Ezeket a golyócskákat le kell nyelni vagy el kell szopogatnom?Tudna-e Ön ajánlani más homeopátiás gyógymódot pikkelysömörömre és az ebből kifolyólag keletkezett reumás panaszaimra(térd,csukló,derék).

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Tóth Zoltán

Tisztelt Tóth Zoltán!

A pikkelysömör tünetmentessé tehető homeopátiás kezeléssel, de önmagában a Sulphur valószínűleg kevés lesz.

A c9-es higítás túl alacsony, a magasabb potenciálokkal viszont óvatosan kell bánni, mert átmenetileg ronthatnak a helyzeten. A C15-öt kéne megpróbálni 2-3 naponta este 1x5golyót, étkezés után 10-15 perccel elszopogatni. Már az első héten látni kell a javulást, amennyiben nem történik semmi, akkor nem jó a szer. A sikeres gyógyuláshoz ún. alkati,  pontosabban krónikus szerkeresés szükséges egy személyes konzultáció alkalmával.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Veronika!

Ismét segítségét szeretném kérni!Kisfiamnak jön a foga és napközben nyűgös, de éjszaka rossszabbúl alszik mint szokott.Felébred, nyüszörög, sír ringatásra megnyugszik.Sokat dörzsöli a szemét, arcát, fülét.Füle talán nem fáj neki, gyermekorvosunk megvizsgálta nem reagált rá rosszul a kisfiam.Erősen nyálzik.Kérdésem az lenne,,mely homeopátiás szer lenne a jó a tünetek kezelésére?

Válaszát nagyon köszönöm!Nikoletta

Kedves Nikoletta!

Az Osanit nevű komplex homeopátiás készítményt javaslom, vízben oldva naponta többször, akár éjszakai is.

1,5dl vízhez tegyen 10-12 golyót, és ebből kapjon többször. Naponta új oldatot kéne készíteni. Pár nap alatt javulást kell tapasztalnia.

Kedves Doktornő! 

6 évig szedtem fogamzásgátló gyógyszert. 2015 novemberében hagytam abba. Gyógyszer szedés előtt mindig volt menstruaciom, viszont sosem volt pontos. 2015 decemberében időre megjött, viszont azóta csak háromszor gyógyszer segítségével. Hormon vizsgálatra most fogok menni. Premenst szedtem eddig (2 doboz) és közönséges cickafarkfű teát ittam. Ennek ellenére szeretnek homeopátiás készítményeket szedni. Legyen szíves ebben nekem segíteni hogy hogyan és mit lehetne. Hamarosan kisbabát szeretnénk. 

Köszönöm előre is válaszát, 

Üdvözlettel! 

Kedves "moni18"!

 

Ahhoz, hogy homeopátia segítségével visszaállítsuk a szabályos ciklust, és a kisbaba is hamarosan megérkezzen, mindenképpen szükségem lenne egy laborvizsgálatra, a 3. és 21. napon végzett hormonvizsgálatra, valamint vérképre, pajzsmirigy funkciók közül (TSH, antiTPO, T3, FT4)-re. Ha ezek rendelkezésre állnak, akkor látjuk pontosan mire van szükség. Addig, a peteérés elősegítésére Agnus castus D6-ból javasolnék napi 2x5golyót, minden nap, hétvégi szünetekkel.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Doktornő!

Köszönöm szépen válaszát. Az eredménnyel mindenképpen szeretnék akkor majd Önhöz elmenni, viszont addig szedni fogom, amit javasolt. A hormonvizsgálatra nem lesz hatással a homeopátiás készítmény szedése?

Köszönöm válaszát:

Üdvözlettel!

Kedves Doktornő!

Kisfiam 9 hetes, anyatejes baba. Kb.egy hete nappal 20 perc alvás után felsír. Ilyenkor vörös a feje, feszeng. Széklete naponta van. Van hogy észrevétlenül van hogy vörösödés, sírás kell hogy kijöjjön. Korábban is délelőtt 20 perc után felkelt, most már az ebéd utàni alvásból is megriad. Vígasztalhatlan. Kézbe se nagyon nyugszik. Tornáztatással szokott ilyenkor pukizni, de aztán tovább sír. Egyedül a hordozó kendőbe nyugszik meg tartósabban. Gripe watert próbáltuk ezeken nem segít. Espumizant próbáljuk, könnyít a pukikon. Sokszor büfik után 10-20 percre még kicsorog egy kis tej a száján.

Tudna ajánlani nekünk valamit?

Üdvözlettel: Bernadett

Kedves Bernadett!

 

A következő a terápiás javaslatom:

1-1,5 dl forralt, szbahőre lehűtött vízbe tegyen fél-fél tablettát a Magnesium phosphoricum D6 és a Natrium phosphoricum D6 Schüssler sókból. Ebből az oldtaból kapjon a nap folyamán több alkalommal 1 babakanálnyi vizet. A maradékot öntse ki, és minden reggel készítsen egy új oldatot. 3-4 nap alatt látni kell javulást. Kapjon mellé Protexin Restore készítményt napi 1 tasakkal evőkanálnyi anyatejben feloldva 1 héten keresztül.

 

Üdvözlettel:

dr.FV

Tisztelt Doktornő! Kedves Veronika!

Magas prolaktinszintre két hónapja szedek Mastodynon cseppet. Ma reggel - a ciklusom 26. napján - a terhességi tesztem pozitív lett. A Mastodynon csepp tájékoztatóján az szerepel, hogy terhesség esetén a szedését abba kell hagyni. Orvoshoz csak az 5. hét után tervezek menni, hiszen most még semmit sem látna, viszont nem tudom, mit tegyek. Hagyjam abba a cseppet, vagy ha még egy hétig szedem, azzal nem csinálok nagy bajt? Ha abba kell hagyni, hogyan tegyem - fokozatosan csökkentve vagy radikálisan azonnal? 

Válaszát előre is köszönöm.

Rozi

Kedves Rozi!

 

A Mastodynon cseppet fokozatosan csökkentse le, 2 napig napi 2x5 csepp, utána 2 napig napi 1x5 csepp, és utána elhagyható. Eseménymentes várandósságot és sok örömet kívánok a babához.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Doktornő! 

2016 júniusában írtam Önnek először. A hormonvizsgalat eredményét szeretném leírni és ebbea segítségét kérni. 

TSH 0,9

T4 13,3

T3 5,66

Luteinizáló hormon 5,01

Follikulus stimuláló hormon 6,39

Prolaktin 278

Total tesztoszteron 1,86

DHEA-S 7,15 

 

Inzulin (0,60,120 perces) 14,5; 127,9; 90,7

Glükóz plazmából (0,60,120 perces) 6.0; 7.9; 8.9 

Az elmúlt 2 hónapban a menstruacióm mindenféle gyógyszeres kezelés nélkül jött meg. Endokrinologus 2-es diabeteszre gyógyszert javasolt. 

A Doktornő szerint a gyermekvállalás lehetséges diéta és testmozgás mellett? Mit javasolna? 

 

Nagyon köszönöm válaszát és segítségét előre is! 

Üdvözlettel:

Mónika

 

Kedves Mónika!

 

A sikeres terápiához személyes konzultáció szükséges.

Üdvözlettel:

dr.FV

Tisztelt Doktornő!  Kislányom 22 hónapos sohasem volt jó alvó még egy éjszakát sem aludt végig és ez nem hogy javulna egyre rosszabb lesz..nagyon nehezen alszik el  majd éjjel 1,2 óra körül megébred és van amikor csak 5 körül alszik vissza de utána is fel riad óránként sírva !Nappal ebéd után alszik valamivel jobb a helyzet.Kérdésem az lenne milyen homeopátiás szerek lennének jók erre a problémára!!Válaszát előre is köszönöm!!                             

Kedves "Tunder84"!

 

Elsőként a Coffea C15-öt javasolnám, este 1x3golyót 1 dl vízben oldva. Ha éjszaka felriad, kapjon ebből az oldatból még egyszer 1-2 kanállal. Amennyiben 3-4 nap alatt nem történik változás, krónikus szerkeresés lenne a megfelelő terápia, egy személyes találkozás során.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Doktornő,
Jelenleg 39 hetes kismama vagyok, 2 nap múlva töltöm a 40.hetet. A mai vizsgálat szerint zárt a méhszájam. Ha nem változik a helyzet jövő csütörtökön császároznak.
Az a kérdésem, hogy ilyen esetben érdemes még elkezdeni inni a málnalevél teát a szülés beindításához? Ha igen mikor és milyen mennyiségben? Néhány helyen azt olvastam, hogy ilyenkor már nem ajánlják mert a magzat belekakilhat tőle a magzatvízbe és nagyobb kárt csinálhat.
Vagy esetleg érdemes lenne megpróbálkozni egy szülésindító homeopátiás koktéllal (1 adag Caulophyllum thalictroides D4, 10 csepp Cimicifuga D2, 1 adag Pulsatilla D30. Ezeket 2 dl vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni)? Ha igen, minden nap kell inni, vagy milyen időközönként ismételhető?
Az előző szülésemkor 35 hetesen elfolyt a magzatvíz és fájásgyengeség miatt császár lett.
Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel,
M. Zsuzsa

Kedves Zsuzsa,

A málnalevél teát már nem javaslom, de a lépcsőzést igen. A homeopátiás szerek közül a Caulophyllum D4/C9-ből naponta 3x5 golyót, akár 4-5 napon keresztül. A Cimicifuga C9-ből inkább csak a vajúdás alatt, a tágulási folyamat gyorsítására (Oxitocin helyett). 2dl vízben oldva 5-6 golyót és kortyolgatni akár 5 percenként. A fent leírt koktéllal nincs tapasztalatom, a Pulsatilla inkább gondolati síkon hat, részben a félelmekre, részben az elengedésre.

A babák nem tankönyv, és naptár szerint érkeznek. Beszélgessen vele, mesélje el mi fog történni. Ha egészségesek, semmi gond nem lesz, ha ún. túlhordás történik. A sok vizsgálat és ellenőrzés miatt így is elég "zűrösek" a szülés előtti napok.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy esetemben van-e lehetőség homeopátiás kezelésre. Fogászati kezelés miatt Dalacint szedtem, a kúra után másfél héttel erős hasmenés jelentkezett és a laborvizsgálat klosztridium difficile fertőzést igazolt. 5 napos 3x1x250 mg Klion kúra után a panaszok megszúntek, majd egy hét múlva kiújultak. A Klion utáni kontrol negatív tenyésztése után a CD újból megjelent. Újabb Klion kúra után (20 nap 3x250mg), mellyel a panaszok ismét enyhültek a szedést követő egy hét múlva újabb recidíva. Itt tartok most. A hasmenés igen kínzó és általánosan is legyengültem. Máskor örültem volna a gyors fogyásnak, de ez így nem szerencsés. Folyamatosan szedtem probiotikumot, amivel kapcsolatban igen komoly ellentmondások vannak a megítélés tekintetében. Várom megtisztelő válaszát.

Üdvözlettel:

Vera (52 éves)

Kedves Vera!

Van lehetőség homeopátiás kezelésre, és a probiotikumot is jól ki kell választani, hogy valóban jótékony hatású legyen. Az orvosi vizitig szedjen China off. C15-ből napi 2x4golyót 3-4 napig.

Üdvözlettel:

dr. FV

Kedves Doktornő!

Nagyon köszönöm a gyors választ. Probiotikum ügyben úgy érzem nagy a bizonytalanság és ellentmondásos javallat mind az orvosok, mind a gyógyszerészek körében. Próbáltam jól körbejárni a témát és nagyon sok a kérdőjel.

Még egyszer köszönöm a választ.

Üdvözlettel:
Vera

Időközben megpróbáltam beszerezni az Ön által javasolt szert, de azt a felvilágosítást kaptam, hogy ilyen nincs, létezik Cina és China rubra. Az utóbbi megfelelő lenne?

Kedves Veronika! A 16 hónapos kislányom nagyon sokszor ébred este. Alig lehet visszaringatni, nem hagyja hogy visszategyem az ágyába, csak ringatással, fekvő hintában alszik. Még csak 4 foga van, most jön a többi. Ez látszik. Ajánlások szerint a Chamomilla-t kellene használni, de a kislányom tünetei mellett még a piros arcot is felsorolják, de az nála egyáltalán nincs. Etttől függetlenül ez jó rá neki? Mennyit kell belőle adni, mert mindenhol mást írnak. Nagyon szépen köszönöm: Bea

Kedves Doktornő! 

Van egy 9 cm-es miómám, amit műtéti úton szeretnének eltávolítani. A kérdésem az lenne, hogy melyik homeopátiás szer javasolt miómára? Köszönettel, Niki

Kedves Niki!

 

A 9cm-es mioma elég nagy méretűnek számít, a pontos válaszhoz további információkra lenne szükségem. Pl. tünetek, panaszok, mióta tartanak, változnak e, akár ciklustól függően, akár egy napon belül. Szoros observatio szükséges, az elváltozás nagysága miatt. Egyéni szerre lenne szükség. Üdvözlettel: dr.FV

Kedves Veronika! 3 hónapos kisfiamnál a fogzás jeleit vettem észre. Nagyon erősen nyálzik, az egész öklét folyamatosan a szájában tartja, és a széklet is hígabb és több a megszokottnál, de nem társul hozzá egyéb tünet, mint például láz, és nyugtalanul alszik sajnos éjjel és nappal is. Kérdésem az lenne, hogy osanit homeopátiás golyót alkalmazhatom nála? Ha igen, milyen gyakran, és hogy készítsem el. 

Köszönöm válaszát

Bökönyi Bernadett 

Kedves Bernadett! Az Osanitból 1,5-2 dl vízben (forralt, vagy babavíz) oldjon fel 8-10 golyót, és napközben több alkalommal kapjon belőle a kisfia egy-egy babakanálnyi vizet. Az oldatot mindig keverje fel, és minden nap új oldatot kell készíteni. Nem kell, hogy elfogyjon a víz, ez túl sok is lenne egy ekkora babának. A maradékot ki kell önteni. A kúra akár 3 héten keresztül is folytatható, 2-3 napon belül már javulást kell észlelnie. 

Üdvözlettel: 

dr.FV

Tisztelt Doktornö!

Van egy 9 hònapos ès egy 3 éves kislànyom. A nagyobbik szeptemberben kezdte az ovodat és kb 2 honapig birtuk egészsègesen. Novembertöl sokat betegeskedünk. Ràadàsul a kicsi mindig mindent elkap a nagytòl. Tudom ezeken àt kell esni de megelözéskèppen milyen homeopàtiàs szert tudnék alkalmazni? A kicsi most is beteg hògyagos a torka, szàjpenèsze is volt de az elmult ill magas làza. A nagyobbik meg kb 2 hetig birja es utana nàthàs, szeme könnyezik, orra folyik. A  kicsinèl a fogzàs is beindult. 

Köszönöm a segitséget elöre is. 

Üdvözlettel:

Anita 

Kedves Anita!

Megelőzésre javasolnám a Ferrum phosphoricum D12 Schüssler sót, napi 3x1 tablettát 2 hónapig, a picinek naponta 1 tablettát 1 dl vízben oldva, több részletben fogyasztva. Emelett Echinacea D4-ből naponta 2x5golyót, az 1.3.5. héten. a 2.4.6. héten pedig Engystolt, napi 2x1 tablettát.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Doktornö!

Nagyon szèpen köszönöm vàlaszàt. Az Echinaceat ès engystoly mindkèt gyermekemnek adhatom? 

Üdvözlettel:

Anita 

Kedves Anita!

 

Igen, mindkét gyermek kaphatja.

Üdv.:

dr.FV

Kedves Veronika!

Azt elfelejtettem leirni, hogy a lanyaim még isoprinosine immunerösitot kapnak, a nagyobbik lànyom mivel vashiányos ö maltofer cseppeket is kap. Ezek mellett is szedhetjük? 

Köszönettel:

Kuntics-Csendes Anita 

Kedves Anita!

Az említett szerek mellett nyugodtan szedhetik a homeopátiás készítményeket.

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Veronika! 

Az Echinaceaból csak D6-ost tudtam beszerezni az is jó lesz? Illetve olyan kérdésem lenne hogy én is szedhetem ezeket szoptatás mellett?

Köszönettel:

Kuntics-Csendes Anita 

Kedves Anita!

 

Az Echinacea D6 is megfelelő, ugyanolyan adagolással, és természetesen Ön is szedheti. 

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Veronika!

Köszönöm szèpen válaszát. Olyan kérdésem lenne hogy a fenti homeopátiàs szerek válthatnak e ki allergiás reakciot? A mellkasan es a kèzhajlatban vannak a 3 évesemnek piros foltok, nem hiszem hogy ettől de azért gondoltam megkérdezem. 

Köszönöm.

Üdvözlettel:

Kuntics-Csendes Anita

Kedves Anita!

 

Homeopátiás készítmények nem allergizálnak, egyetlen "mellékhatásuk", hogy ritkán a már meglévő tüneteket átmenetileg ronthatják, kb. egy napig. A piros foltok allergiára utalnak, valószínűleg valamilyen élelmiszer váltja ki. Ezért mielőbbi vérvizsgálatot javasolnék, allergia ill. intolerancia irányában. A rendelő honlapján részletes tájékoztatót talál a nálunk alkalmazott gyorstesztekkel kapcsolatban.

 

Üdvözlettel:

dr.FV

Kedves Doktornő!

Kisfiam 4 éves, a garatmandulái meg vannak duzzadva, és visszatérő mandulagyulladással küzdünk. Ha lehetne, szeretném megúszni a mandula kissebbítő műtétet. Mit tudna ajánlani?

Köszönöm!

Kedves Edina!

Megfelelő kezelést, gyógyulást, csak vizsgálat után tudok javasolni. "Látatlanban" szakmai hiba lenne bármit is mondani ebben az esetben.

Üdvözlettel:

dr.FV

Tisztelt Doktornő,

Néhány éve megállapította egy homeopátiás orvos, hogy foszfor alkatú nő vagyok és akkor a rendszeresen visszatérő hüvelygyulladásomat sikerült golyócskákkal megfékeznem. Sajnos mostanában ismét visszatért és gyakran van hüvelyfolyásom, es nem emlékszem,  melyik foszfor tartalmú golyokkal kezeltek korábban, esetleg tudna nekem ebben segíteni, melyiket szedhetem? 

 Válaszát előre is köszönöm, 

Üdvözlettel :Zsuzsanna 

Tisztelt Zsuzsanna,

 

A rendelkezésre álló információk alapján nem tudom pontosan megmondani mit szedhetett, valószínű a natrium phosphoricumot.

Üdvözlettel:

dr.FV

Tidztelt Doktornő!

Allergiás asztmám és krónikus orr-melléküreg gyulladásom van kb 13 éve. Az allergének nem ismerték, vérpanell vizsgálat sem mutatott ki semmit. A rostasejtek fájtak nagyon, ezért volt szükség Fess műtétre kb. 12 éve. Azután kezdett el igazán bedugúlni az orrom. A szteroidos orrspray kordában tartja, volt időszak, amikor nem is használtam. Most viszont a jobb orromban orrpolip jelentkezett, és ha összeszedek egy felső légúti gyulladást, eléggé nehezen kapok levegőt. Pár évvel ezelőtt mindent elkövettem, hogy javuljon az állapotom, schüsler sókat is szedtem, és jól is voltam. Sajnos elfelejtettem, hogy melyek voltak ezek. Ebben szeretném a segítségét kérni.

Köszönettel: Erika 

Kedves Erika!

Ha orrpolip alakult ki, azokat a Schüssler só önmagában nem fogja megoldani. Gyulladás esetén enyítheti a tüneteket a 11. és a 12. számú Schüssler só, naponta 3x1-1 tabl. 2 hétig.

üdvözlettel:

dr.FV

Köszönöm szépen a segítséget. 

Kedves Veronika! 

8 hetes babával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 

Kizárólag anyatejes baba, súlya szépen gyarapodik. Sajnos szinte egész nap nyűgös. Hasfájásra próbáltuk a 7es schüssler sót és az Espumisant de nem volt eredménye. Most infacolt és laktáz cseppet kap, amivel az éjszakák jobbak lettek, de a nappali sírás nem csillapszik. Nehezen kakil (széklete egyébként nem kemény), ha sikerül neki néha megnyugszik, máskor nem. Ringatásra elalszik, de sokszor hirtelen felriad.

Most nyelvén mintha szájpenészt látnék.

Milyen szert  javasol alkalmazni? 

Köszönettel! 

Kedves Cintia!

Amennyiben tényelg szájpenésze van a gyermeknek, akkor Borax C9-ből kell feloldani 4 golyót egy pohár babavízben, és ebből kapjon naponta 3-4 alkalommal egy-egy kanállal. Pár nap alatt hatnia kell. A hasfájása és a székrekedése a tej nehezebb emésztésére utal. Önnek teljes tehéntejmentes étrendet javasolok, Neki pedig calcium carbonicum C30-ból, vízben oldva minden nap egy kanállal, kb. 2 hétig.

Amennyiben nem javul, akkor személyes találkozót javaslok.

Üdvözlettel:

dr.FV

Oldalak

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére