Jelenlegi hely

Hová írassam a gyereket? Vélemények első kézből!

"Hová irassam a gyerekem?" Ez a kérdés garantáltan minden szülő fejében megfordul. Méghozzá nem is egyszer, hanem minimum kétszer, vagy háromszor. A szerencsésebbek a bölcsi választást megússzák ugyan, de az óvoda- és az iskolakeresés bizony mindenkinél okoz némi fejtörést. És a döntés korántsem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

Mert ugye mitől is jó egy intézmény? Attól, hogy könnyen megközelíthető és árnyas az udvara, így nem kell félni, hogy napszúrást kap a gyerek? Vagy attól, hogy jók a továbbtanulási statisztikák és elérhető színvonalas angol oktatás már az első évtől? Netán azért, mert kedves az óvónéni és egészséges ételeket kapnak a gyerekek?

A válasz: attól függ! Leginkább persze a gyerektől és attól, hogy ő hogy érzi magát a választott helyen. Mindenkinél más-más súllyal, de gyakorlatilag minden szempont fontos, és a legtöbbjük olyan információ, ami csak menet közben derül ki, így azok tudják igazán a válaszokat, akik már próbálták. 

A Fehérvárimaminál nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy összegyűjtsük első kézből, maguktól a szülőktől, hogy miért érdemes egy-egy intézményt választani.
Hiszünk benne, hogy ezek a visszajelzések adják az igazi útmutatást!

Megköszönve az eddig beérkezett hozzászólásokat, következzen néhány igazán szívet melengető visszajelzés.

 

BÖLCSŐDÉK

 

Székesfehérvár - Napraforgó Bölcsőde

"Mi 10 év után is újra a második gyermekemmel ezt a bölcsit választottuk,akkor és most is csak igazán jót tudok róla mondani.Nagyon szeret kisfiam ide járni.Ezúton is szertnék a gondozónőknek köszönetett mondani a sok-sok fáradozásért."

"Mert szép, nyugodt, biztonságos, esztétikus,harmonikus környezetben, gondoskodó, szeretetteljes melegszívű PEDAGÓGUSOK és nem pedagógus végzettségű alkalmazottak vannak kisfiammal. Tudom, hogy amíg ő ott van, addig  jó helyen van. Mindenki közvetlen, de határozott, következetes, számíthatok rájuk. És a legfontosabb, hogy kisfiam is szeret oda járni, szereti nevelőit, társait. Ha ő boldog, akkor kerek a világ."

"Hogy miért szeretem? Ugyan nincs viszonyítási alapom, de itt azt tapasztalom, hogy kompromisszum-és segítőkész gondozók, pedagógusok vannak, akikkel meg lehet beszélni a dolgokat. Azért is szeretjük, mert kislányom örömmel megy a bölcsibe, és ha megkérdezem tőle, szeret-e oda járni, akkor azt válaszolja: "Igi". És ha megkérdezem nap végén, jól érezte-e magát, akkor többnyire azt válaszolja: "Igi". És látom, hogy a szabad játék mellett foglalkoznak is velük, mert sokszor vihetünk haza kriksz-krakszos rajzokat, ötletes technikákkal készült képeket, és egyre gyarapodnak a bölcsiben hallott, tanult mondókák, énekek is. Azt is jónak tartom, hogy az étkezésnél törekednek a változatos, egészséges ízekre (ugyan ez egy ideje kötelező is), de alkalmakkor megengedett egy kis bűnözés. Például, Mikulás... És megünneplik a születésnapot, ami újabb közösségi élményt nyújthat a gyerekeknek. A kultúrált épületet, a zöld környezetet és az udvart pedig másokhoz hasonlóan én is klassznak tartom."

Még több vélemény a bölcsődéről >>

Székesfehérvár - Százszorszép Bölcsőde

"Azért szeretjük a Százszorszép Bölcsődét, mert nem csak gyermekfelügyeletet végeznek, hanem valóban otthont nyújtanak már második gyermekünkek is! Türelemmel és odaadással nevelik, tanítják a gyerekeket és SZERETIK őket! A (jelenlegi) Pillangó csoport két gondozónőjének, Verának és Zsuzsinak nagyon sok köszönettel tartozunk, már a legkisebbekből is jól összeszokott, igazi közösséget kovácsoltak! Nagyobb gyermekünk is szívesen gondol vissza rájuk, és most öccse is élvezi kedvességüket, szeretetüket!"

Még több vélemény a bölcsődéről >>

Sárszentmihály - Tipegő Bölcsőde

"Maximális pontszám 10/10 Kisfiúnk nyitott, bátor, önálló, barátkozó kis személyiség lett. Nagyon sokat köszönhetünk a bölcsőde összes dolgozójának: családias, gyerekközpontú, szeretetteljes légkör, gyors fejlődés. Most kezdtük a kiscsoportot, úgy, hogy egyedül öltözködik, gond nélkül szobatiszta, önállóan eszik-iszik, szépen eljátszik. Orülök, h. ide járhattunk, ma sem döntenénk másként - nagyszerű bölcsis évet kaptunk."

Még több vélemény a bölcsődéről >>

 

ÓVODÁK

 

Székesfehérvár - Gyöngyvirág Óvoda - Kindergarten Maiglöckchen

"Cica Csoportba azért szeretünk járni, mert az óvónők kedvesek, határozottak, következetesek ,segítőkészek, egyéni képességeket figyelembe veszik. Az óvodában sokszor van bábjáték, elmennek focizni, hónapsorolóra , táncházba,különböző játszóterekre. Vannak csoport kirándulások, ünnepségek amin a szülők nem mindig vesznek részt pl.:karácsonyi ünnepség,mivel sok kisgyerek jár ide. Nagycsoportban több lehetőség van külön foglalkozásokra: sakk, kosárlabda, tánc, balett stb. Fontos az egészségre nevelés ,van vizes ballon a csoportszobában, az étel változatos, sok benne a gyümölcs és a zöldség! A csoportszobák esztétikusak, teljesen fel vannak szerelve. A kinti udvaron modern új játékok is találhatók ,a gyerekek nagyon szeretnek kint lenni, a mindennapos levegőztetés fontos számukra. Mi összességében meg vagyunk elégedve az óvodával és az óvónők harmónikus munkájával."

"Süni Kiscsoportba járunk, a beszoktatás zökkenőmentesen történt.Az óvónők kedvessége, szeretete, határozottsága, tapasztalata ehez hozzájárult, hogy így történjen.  A csoportszoba igényes, vizes ballonnal felszerelt,az udvar nagy, sok játékkal. Az egészséges életmódban való nevelés jellemzi az óvodát. Szeretjük az óvódát mert,ott mindenki mindent megtesz azért hogy, a gyerekek egészséges, boldog gyerekkoruk legyen!"

"A kislányunk nagyon szeret a Kisvakond csoportba járni, nagyon türelmesek, segítőkészek a pedagógusok, rendkívül eredeti ajándékokat készítenek, sokszor van projekthét, mindig van mit várni.Havi 1x bábelőadás is gazdagítja az ovis napokat, gyakran járnak kirándulni is.Egészséges életmódra nevelik a kicsiket és ezáltal minket, felnőtteket is.Hálás vagyok Klári néninek , Eszti néninek, Edit néninek és Szilvi néninek a sok törődésért, szeretetért, amit a pindurkám kap tőlük!"

Még több vélemény az óvodáról >>

Székesfehérvár - Napsugár Óvoda

"Szeretjük a Napsugár óvodát! Az első és legfontosabb számomra,amiért szeretjük az óvodánkat az,hogy a gyermekem szeret oviba menni! Jól felépítik,hogy honnan hová szeretnének eljutni a gyerekekkel,három vagy négy évre tervezik a csoportot stb. Különböző témaköröket dolgoznak fel a gyerekekkel együtt,amit ők nagyon élveznek (pl:kísérletezés "laborban"). Ha már nagyobb a gyermek és megszokta az óvodát,lehetőség van mozgásra és fejlesztőkre óvodán belül. Megemlíteném a technikai dolozókat,akik türemesek és gyereközpontúak. Az óvónők empatikusak,jól végzik munkájukat köszönjük nekik!"

Még több vélemény az óvodáról >>

Székesfehérvár - "A Vasút a gyermekekért" Alapítvány Székesfehérvári Óvodája

"Azért szeretjük az óvódát, mert a lányunk örömmel megy és nehezen indul haza, tehát jól érzi magát "katicásként". Az óvó néniktől és dadusoktól maximális figyelmet kapnak, a csoportból igazi kis családot kovácsoltak a nevelők. Nyugodtan megyünk munkába, mert tudjuk, hogy jó helyen van. :-)"

Még több vélemény az óvodáról >>

Mór - Napsugár Óvoda

"Azért szeretem a gyermekem óvodáját, mert 100 %-ig gyermekcentrikus. Az igazgatónő nyugodt derűje és gyermekszeretete átlengi az egész intézményt! Minden reggel nyitott irodaajtónál név szerint üdvözli a megérkező gyerekeket, a folyosón halk gyerekdalok szólnak. Jó hallani minden nap, ahogy a kislányomat már belépéskor üdvözli, hogy Jó reggelt, de jó hogy megjöttél !! :)  Mi a Süni csoportba járunk, Gerti óvónéniről és Cili óvónéniről és Erzsi dadus néniről csak jókat tudok elmondani, rengetek türelemmel és jósággal veszik körül a gyerekeinket! A mi csoportunknak van májusban mindig egy családi nap, ami szintén az óvónők áldozatos munkáját dícsérik, ahol a előadással, bográcsos étellel, sorversenyekkel és kézműves dolgokkal várják a gyerekeket és a szülőket. Felejthetetlen élményt nyújtva ezzel mindenkinek! Az anyák napja is nagyon megható nálunk, nem csoportos ünneplés van, hanem egy kis kuckóba elvonulva ahol csak az anyuka az óvó néni és a gyerek van jelen, mondja el az anyáknapi verset és adja oda az ajándékot. Számomra ez sokkal meghittebb, mintha csoportban történne. Az óvódában számtalan színházi és művészeti előadás van, ami számomra szintén nagyon szimpatikus! Végtelenül hálás vagyok, hogy a gyermekem egy ilyen óvó és gyermekbarát helyen töltheti ideje nagy részét. Nagyon jó érzés tudnom, hogy jó helyen van és elfogadják olyannak amilyen és szeretik. !!! szurkolok, hogy nyerjünk, mert igazán megérdemelnék a pedagógusok az elismerést!!"

Még több vélemény az óvodáról >>

Úrhida - Tündérkert Óvoda

"Szakmailag felkészült, lelkes, kedves, gyermekszerető óvónők, minden ott dolgozó szívvel végzi a munkáját. Minden nap sokat játszanak, tanulnak a gyerekek, ezen kívül számos remek külön foglalkozás közül lehet választani (angol, torna, karate stb.), emellett sok egyéb színes program is van. Az óvoda épülete már külső megjelenésében is pozitív, barátságos hangulatot kelt, tágas, világos. Nagyon tetszik az évszaknak megfelelő, színes dekoráció. Az udvaron is sok, megfelelő minőségű játék van, az épület kívül-belül biztonságos, de a legfontosabb a friss, jó levegő, sokat vannak kinn a gyerekek. Gyermekbarát óvoda, örülök, hogy ide járhat a kisfiam. :-)"

"Köszönünk szépen az urhidai óvodának mindent. Nagyon megkönnyítette a bölcsis létből való átszokást. Nagyon segítőkészek voltak mindenben. A volt bölcsis társakat egy csoportba rakták, hogy a barátságok ne sérüljenek. Öröm úgy vinni az óvodába a gyermekemet, hogy nem sír, szívesen van ott és nem akar haza jönni. Még hétvégén is hiányolja az ovit. Nagyon jók a délutáni foglalkozások, illetve az óvoda által külön szervezett programok is kellemesek voltak. ( pl.: márton nap ) Reméljük a további évek is ilyen izgalmasan telnek majd. Külön köszönjük Kati néni és Reni néni munkáját a Méhecske ( kis csoportosok ) csoportból és persze az óvoda összes többi dolgozójának munkáját is."

Még több vélemény az óvodáról >>

 

ISKOLÁK

 

Székesfehérvár - Kossuth Lajos Általános Iskola

"Színvonalas, nem  teljesítmény orientált oktatás. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek különböző képességeinek fejlesztésére. Barátságos, családias légkör, gondoskodó, odafigyelő pedagógusok."

"Az alsó tagozatban sok élmény várja a gyerekeket, év közben nagyon jó iskolai és iskolán kívüli programok, színes rendezvények vannak. Örömmel járnak a gyerekek suliba, házit nem hoznak haza."

Még több vélemény az iskoláról >>

Székesfehérvár - Zentai Úti Általános Iskola

"Nagyon  családias a légkör, kedvesek a tanítónénik, sok szakkör közül lehet választani. Színvonalas a tanítás, a parkosított hatalmas udvarról nem is beszélve, ahol imádnak a gyerekek játszani, futkározni. Kisfiam az 1.A. osztály tanulója, ahol is a két tanítónéni Ildikó néni és Marcsi néni  minden körülményt megteremtenek, hogy a gyerekek nap mint nap szívesen és örömmel lépjenek be az iskola ajtaján."

Még több vélemény az iskoláról >>

Seregélyes - Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

"A mi iskolánkban rengeteg lehetőség van egy kisdiák számára. Kezdve a sporttól a művészeti oktatáson át az idegen nyelvig. Az is igazán jó, hogy az alsós kisiskolások külön tudnak lenni az iskola és az udvar területén is a "nagyoktól", de egybként mégis együtt vannak. A Csigabiga tanoda is egy nagyon jó dolog a leendő elsős gyerekek számára. Bemutatja, hogy az iskola is igazán jó hely az ovi után. Nem félnek a kicsik az iskolától sokkal könnyebben veszik az akadályokat. A hatalmas tornacsarnok is sok lehetőséget rejt iskola után és hétvégén is. Nagyon jó az iskola és a tanárok rugalmassága is. Az iskola udvara is rendezett zöld és virágos. Az osztályfőnökünk egy igazi Kincs.  Az osztályban minden gyerek szereti. A többi Tanár is igazán segítőkész, bármilyen problámával kerestem meg Őket, mindig kaptam segítséget és megoldást. Egyszóval mi elégedettek vagyunk az iskolával."

Még több vélemény az iskoláról >>

 


A "Mi iskolánk, óvodánk, bölcsődénk 2015" pályázat részleteiről, és a hozzászólások révén nyerhető értékes csoportos díjakról bővebb a képre kattintva olvashatsz:

Várjuk továbbra is a szülői véleményeket, február 29-ig még elmondhatjátok, hogy Ti miért szeretitek azt az intézményt, osztályt, csoportot, ahová gyermeketek jár.

Magunkból kiindulva is tudjuk, hogy sokan úgy gondolják majd, nem számít a véleményük. Ugyan mit számít eggyel több, vagy kevesebb visszajelzés? - gondolják.

Pedig számít! Minden pozitív vélemény egy újabb segítség a szülőknek, és a legfontosabb visszajelzés a pedagógusoknak!!!

Fogjunk össze, segítsünk egymásnak a döntésben!
 

A pályázat plakátjait a képekra kattintva pdf-ben letöltheted és nyomtathatod!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére